.jpg)
23 Nisan 1920, Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve bir ülkenin emperyalist güçlere karşı egemenliğini tüm dünyaya ilan ettiği gündür.
Dünyanın tek çocuk bayramı olan TBMM'nin açılış gününü esas alarak Türkiye Cumhurriyetin'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen tek çocuk bayramıdır.
"Egemenlik kayıtsız şartsız Milletindir" sözünden yola çıkarak milletimiz kendi kaderini kendisinin tayin etme ve var olma mücadelesini ve egemenlik hakkını kendisi kullanarak kazandı.
Güçlü bir ülke ve toplum öngören Atatürk'ün temel ilkeleri, tam bağımsızlık ve kayıtsız-koşulsuz ulusal egemenliktir.
Ayrıca tam bağımsızlığı, siyasal,adli, ekonomik, kültürel yani kısacası her alanda bağımsızlık ve serbestlik olarak tanımlamıştır.
Ülkemizin gelişmesi, kalkınması Atatürk'ün çizdiği aydınlık, çağdaş,uygarlık yoludur. Dolayısıyla Cumhuriyet ve istiklalimizi gelecek kuşaklara emanet etmiştir.
Biz birlikte güçlüyüz anlayışıyla hareket etmeliyiz. Geçmişimizden ders alarak toplumu kutuplaştırmadan, ayrıştırmadan tüm kesimlerin aidiyeti,görüş ve düşünceleriyle barışmalıyız, kucaklaşmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle
Geleceğimiz olan çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramını Ve TBMM'nin açılışının 99.Yıldönümünü kutluyorum.
Saygılarımla
Fatma Ulubey