DOLAR 39,1011 0.04%
EURO 44,4609 0.52%
ALTIN 4.202,411,95
BITCOIN 4217937-2,53%
Adıyaman
31°

AÇIK

02:00

İMSAK Vakti

Afganistan için iyilik treni – Videolu Haber

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın da aralarında bulunduğu 10 yardım kuruluşu, AFAD’ın koordine ettiği iyilik treni projesiyle Afganistan’a yardım ulaştıracak. İHH, projeye 12 TIR’lık yardımla destek veriyor.

ABONE OL
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzun yıllar süren işgallerin büyük yıkıma uğrattığı Afganistan’da, açlık ve soğuk kış şartları sebebiyle halk zor günler geçiriyor. Yaklaşık 13 milyon insanın acil olarak gıda yardımına ihtiyaç duyduğu ülkede, yüz binlerce kişi de ülke içinde farklı bölgelere göç etmek durumunda kaldı. 
Yardım kampanyası başlatıldı
Türkiye, Afganistan’da yaşanan insani trajediye duyarsız kalmadı. İHH İnsani Yardım Vakfı’nın da aralarında bulunduğu 10 yardım kuruluşu, AFAD’ın koordine ettiği iyilik treni projesiyle Afganistan için harekete geçti. Bu hafta yola çıkması planlanan tren, acil ihtiyaç ürünlerini Afganistan’a ulaştıracak. Tren, belli bir süre 15-20 gün aralıklarla düzenli olarak sefer yapacak.
İHH’dan 12 TIR’lık yardım malzemesi
25 yıldır Afganistan’da yardım faaliyetlerinde bulunan İHH, yardım kampanyasına; un, nohut, gıda kolisi, battaniye, hijyen kiti, ayakkabı, halı, kumaş ve giyim ürünlerinden oluşan 12 TIR’la katkı sunuyor. 

 

Kaynak: PHA
Haberin Videosu :







Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r-tüm-haberler-bilesen
300x250r-tüm-haberler-bilesen-2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.