Bakkallar ve Manavlar Odası Başkan adayı Mustafa Gül, Baykan Sarıkaya’nın hazırlayıp sunduğu Mertçe programının bu haftaki konuğu oldu.
Programda ilk olarak kendini tanıtan Başkan adayı Gül; "Adıyaman Tut ilçesi Yeşilyurt köyü doğumluyum. Hayatımız çiftçilikle geçti. Yaklaşık iki yurtdışında kaldım. Ondan sonra tekrar Türkiye döndüm. Adıyaman'a yerleştim, ticaretle uğraşıyorum." dedi.
Konuşmasının devamında özellikle zincir marketler konusuna dikkat çeken Başkan adayı Gül ayrıca sektörde yaşanan sıkıntıları dile getirerek bu konuda projelerinin bulunduğunu söyledi; "Yani şimdi siz de anlattığınız gibi Adıyaman'ımızı sarmışlar her yerde sokaklarda bile zincir marketler girmiştir. Yani şöyle nüfusu bine yakın köylerde var. Şu anda evet o civar o derecede yaygınlar. Evet, şimdi esnaf adam illaki para olur kasasında yani sen yok deme şansım da yok çıkarıp veriyorsun ama bir zincir markete gidince 25 kuruş eksikse rafa götürüp tekrar bırakıyor. Biz de tamam önemli değil anın sağ olsun diye geçiriyoruz Adıyaman’da bir zincir market şubesinin açılması en az da 10 tane esnafın işine son verilmesine sebep oluyor. Bu 10 kişinin işine son verilmesi yani o on kişiden ve her birinin 5 kişilik aile olduğunu düşün yani 50 kişiye minimum bakıyor. Ondan sonra yoksulluğa itiyor yani çünkü bu insanlar sonuçta geçimini bu işyerinden kazanıyor. Böyle olunca ne oluyor köşe bucak her tarafta oldu. Yani bizim sıkıntılarımızı bizi bugüne kadar yöneten bu odalarımız bu konulara hiç el atmadılar. Yani sen esnafın bizim odamız olmana rağmen esnafın herhangi bir sorunu giderilmedi. Esnaf gidiyor odaya o odada muhatap bulamıyor, odadaki muhatabımız bir memur düşünebiliyor musunuz? O yüzden esnafı çok büyük sıkıntılar içerisinde."
Esnaf odaları esnafın sorunlarıyla ilgilenmeli
Başkan adayı Gül seçilmesi halinde yapacağı çalışmalar ve sorunların çözümü noktasında elinden geleni yapacağını vurgulayarak; "Ben oda başkanı seçilirsem benim ilk yapacağım şey önce Valilik, Belediye Başkanı yani biz soruna çözüm bulamadık paylaşacağız. Şimdi eğer bir sorun olarak götürmezsek bugün Belediye Başkanı benim ne sorunum olduğunu nereden bilecek? Vali benim sorunumu nereden bilecek. Biz sorunlarımızı anlatacağız onlara onlar da bu olay bize fikir verecekler yol gösterecektir. Bize doğru hareket edeceğiz. Gerekirse bakanlıklara da yazacağız gerekirse Cumhurbaşkanına yazacağız. Yani bir de esnafın sorunlarının giderilmesi için ben esnaf odasına kayıtlı herhangi bir sorun giderilmemişse o zaman esnaf odasının anlamı kalmaz ki ben şunu hep söylerim; esnaf odaları aidat alma yeri olmamalı. Esnaf odaları esnafın sorunlarıyla ilgilenmeli. Esnaf ile ilgili sürekli ilgilenen odalarımız var ama maalesef bazı odalarımız hiç kendi esnafların sorunlarını gündeme getirmiyorlar. Yani bu da çok büyük bir eksiklik bu yüzden biz bu işe talip olduk. Yani inanıyorum ki bizi çok güzellikler bekliyor." diye konuştu.
Haber Merkezi
ASAYİŞ
03 Aralık 2023GÜNDEM
03 Aralık 2023SİYASET
03 Aralık 2023SİYASET
03 Aralık 2023SİYASET
03 Aralık 2023GÜNDEM
03 Aralık 2023DİĞER HABERLER
03 Aralık 2023Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.