Adıyaman, Şanlıurfa ve Diyarbakır’dan oluşan heyet Ankara’da görüşme gerçekleştirdi. Görüşmelerde bademlerle alakalı tarımdan politikaya birçok konu hakkında konuşuldu.
Ziraat Odası Başkanları ve Milletvekilleri bir araya gelerek Ankara'da görüşmeler gerçekleştirdi. Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri'nin içinde bulunduğu görüşmede madem konusuna dair her şey konuşuldu.
Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Salih Şahan, Kâhta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı, Kâhta Badem Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Sena Yıldırım, Hilvan Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar, Diyarbakır’dan badem üreticileri Sait Akyıldız, Cihan Çelebi ve Selman Çakmaklı'dan oluşan heyet badem ile ilgili konular için bir dizi ziyaretlerde bulundu.
AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Aydın, Şanlıurfa Milletvekili Mehmetali Cevheri, Adıyaman Milletvekilleri İbrahim Halil Fırat, Yakup Taş, Eski Tarım Bakanı Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker, Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mehmet Hasdemir ile görüşüldü.
Yapılan görüşmelerde, badem satış fiyatları, TMO'nun badem alması, Tarım Kredi Kooperatifinin badem politikası, bademde mazot, gübre desteğinin arttırılması, badem ithalat vergilerinin yükseltilmesi ve fon eklenmesi, bademde iyi tarım uygulamasının desteğinin arttırılması, DSİ'den baraj suyu izninin alınması, Orman Bölge Müdürlüğünün Adıyaman dosyaları konuları görüşüldü.
Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Salih Şahan, verimli geçen bu görüşmelerde ki konuların takipçisi olacaklarını belirtti.
Haber Merkezi
ASAYİŞ
23 gün önceGENEL
23 gün önceGENEL
17 Nisan 2025ASAYİŞ
17 Nisan 2025GÜNDEM
17 Nisan 2025SİYASET
17 Nisan 2025SİYASET
17 Nisan 2025Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.