“Tütün emektir, tütün ekmektir”
Adıyaman’da sabah saatlerinde jandarma ve polislerce kent merkezi ve ilçelerde düzenlenen ev baskınlarında yaklaşık 50 kişinin gözaltına alındığı bilgisini aldıklarını ifade eden Başkan Binzet, üreticiye destek yerine, alınan gözaltı kararına tepki göstererek, şunları söyledi:
“Geçtiğimiz hafta emeği ve ekmeği için yürüyüş ve demokratik haklarını kullanan tütün üreticilerine tütün satışına engel olunduğu için haklı tepkisini gösteren tütüncülere bu sabah gözaltı operasyonu yapıldı. Çok sayıda gözaltılar var. ‘Tütüne ve tütüncüye destek olun’ dedik siz tam tersine gözdağı veriyorsunuz. Tütün üreticisine yapılan bu baskı ve gözaltı kararını kınıyorum. Tütün emektir, tütün ekmektir.”
Kaynak : PHA
VİDEO GALERİ
23 Mayıs 2025GENEL
23 Mayıs 2025GENEL
23 Mayıs 2025VİDEO GALERİ
23 Mayıs 2025GÜNDEM
23 Mayıs 2025SİYASET
23 Mayıs 2025SİYASET
23 Mayıs 2025Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.