Doların artışı sonrası marketlerde artış yapılırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TL korumaları mevduat hesabı açıklamasının ardından düşüş yaşadı.
Doların yükselmesi piyasada marketlerde fiyat artışına neden olurken dolar fiyatının düşmesiyle Gölbaşı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçede etiket kontrolü yapıldı.
Denetimler hakkında açıklama yapan Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım,”Çarşıda, pazarda ve markette artan gıda fiyatları tüketicinin sofrasına yansıyor. Üreticiler artışların sebebini artan ham madde, enerji ve diğer maliyetler olarak belirtirken perakendeciler ise artışın enflasyondan kaynaklandığını söylüyor. Ancak hem üretimdeki maliyet artışları hem de tarladan sofraya uzanan yolculukta eklenen maliyetler tüketicinin belini büküyor. Vatandaşlarımızın yanında olmamız gerekiyor. Vatandaşlarımız yüksek fiyatlar sebebiyle şikayetlerini bildiriyor bir ürün diğer markette daha uygun fiyatta. Bir başka markette ise daha farklı fiyatta. Marketlerdeki rakamlar birbiri ile uyuşmuyor. Zincir marketlerin fiyatlarda gerçekleştirdiği ucu açık işlemler vatandaşımıza yansıyor. Gölbaşı Belediyesi olarak vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Zabıta ekiplerimiz sürekli sahada fiyat denetimi yapıyor. Olumsuzluk karşısında cezai işlem uygulayacağız. Burada da marketleri uyarıyoruz. Haksız rakabete yol açacak durumlara göz yummayın ve aynı zamanda vatandaşlarımızın olumsuzlukla karşılaşması halinde bize bildirmelerini istiyoruz. “dedi.
Kaynak: PHA




EKONOMİ
7 saat önceGENEL
9 saat önceDİĞER HABERLER
9 saat önceGENEL
9 saat önceGENEL
5 gün önceGENEL
18 Ocak 2026GÜNDEM
18 Ocak 2026
1
Yabancı ilgisini üzerine çeken yerli hisseler
67629 kez okundu
2
Başkan Aydın: Enerjimizi Adıyaman için harcıyoruz
30639 kez okundu
3
SANKO Üniversitesi kompozisyon yarışması düzenlendi
23896 kez okundu
4
YKS Adıyaman’da Yapılabilecek
22494 kez okundu
5
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hemşirelik Haftası kutlandı
19238 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.