DOLAR 38,8310 -0.11%
EURO 44,1830 0.18%
ALTIN 4.166,640,58
BITCOIN 43257543,51%
Adıyaman
24°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK Vakti

Gölbaşı’nda üreticiler Ata tohumu ile buluştu

​Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen “Ata Tohumu Projesi” kapsamında Adıyaman Sert Kabuklu Meyveler Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce kadın çiftçilere ata tohumu dağıtıldı.

ABONE OL
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen “Ata Tohumu Projesi” kapsamında Adıyaman Sert Kabuklu Meyveler Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce kadın çiftçilere ata tohumu dağıtıldı.

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Adıyaman Sert Kabuklu Meyveler Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü personelleri aracılığı ile ilçe müdürlüğüne teslim edilen ata tohumları kadın üreticilerine teslim edildi.

“Yerli tohumlarımıza sahip çıkalım”

Tohum dağıtımına ilişkin yapılan açıklamada, “Tohumlarımız arasında lahana, domates, biber, patlıcan tohumları bulunmaktadır. Eski lezzetleri bulmak adına elinizde bulunan yerli tohumları lütfen çevrenizdeki üreticilerle paylaşarak çoğaltalım. Bakanlığımız Gen Bankası yerli tohumları muhafaza etmekte ve çoğaltmada ciddi görev üstlenmiştir, isteyen üreticilerimiz yerli tohumlarını müdürlüğümüzü de teslim edebilirler. Ata tohumlarımız bu toprakların geçmişidir. Yerli tohumlarımıza sahip çıkalım.”

Kaynak : PHA








Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r-tüm-haberler-bilesen
300x250r-tüm-haberler-bilesen-2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.