DOLAR 32,3899 0.16%
EURO 34,9659 -0.34%
ALTIN 2.324,400,23
BITCOIN 2266673-0,25%
Adıyaman
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK Vakti

GSO Nisan Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Nisan Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu.....

ABONE OL
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Nisan Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Meclis, Danışma Kurulu Üyelerinin kalımıyla video konferans sistemi üzerinden gerçekleştirildi.

Meclis toplantısında ekonomi gündemi, sektörlerde yaşanan sorunlar ve beklentiler, GSO tarafından sanayi ve ihracatın gelişimine yönelik sürdürülen çalışmalar, yeşil ve dijital dönüşüm alanlarındaki son gelişmeler ve bu konuda Gaziantepli firmalara yönelik yürütülen süreçler değerlendirildi.

KONUKOĞLU: ÇOK DAHA KRİTİK VE STRATEJİK HALE GELEN GIDA VE TARIM KONUSUNDA ÜLKEMİZİN HER KARIŞ TOPRAĞINI DEĞERLENDİRMELİYİZ

Toplantının açılış konuşmasını yapan GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Irak’ın kuzeyindeki terör yuvalarını yok etmek için başlatılan Pençe-Kilit Operasyonuna katılan Mehmetçiğimize başarı dileyerek, Türk ordusunun bu operasyonu başarıyla tamamlayacağını söyledi.

Gaziantep Sanayi Odası olarak Gaziantep, bölge ve Türkiye ekonomisine katkı sunmak, sektörlerin ve firmaların sorunlarını çözmek için ellerinden geleni yaptıklarını ve yaşanan her sorunu çok yakından takip ettiklerini ifade eden Konukoğlu, reel sektördeki problemlerin çözümü adına yoğun mesai harcadıklarını kaydetti.

Konukoğlu, “Küresel ekonomideki darboğaza rağmen, Gaziantep olarak ülkemiz ve milletimiz için çok çalışmaya, en iyisini ve en güzelini yapmaya devam edeceğiz" diyerek, şunları kaydetti: “Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş ile birlikte tüm dünyada riskler arttı. Bu sebeple gıda konusu başta olmak üzere her alanda kendi kendine yeten bir ülke olmalıyız. Özellikle çok daha kritik ve stratejik hale gelen gıda ve tarım konusunda ülkemizin her karış toprağını değerlendirmeliyiz.”

ÜNVERDİ: LOJİSTİK KONUSU İHRACATÇIYI ZORLUYOR

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi de meclis toplantısındaki konuşmasına, “Pençe-Kilit Operasyonunu yürüten Mehmetçiğimizin her daim yanındayız. Allah yar ve yardımcıları olsun” diyerek başladı.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi konuşmasında, başta lojistik olmak üzere sanayicilerin yaşadıkları sorunları dile getirdi.

Lojistik konusunda yaşanan sorunların artarak devam ettiğini kaydeden Ünverdi, “Üreticilerimiz siparişlerini gönderemiyor ve ürün gitmediği için de ödeme alamıyor. Bu sebeple tedarik sağlayamadıkları için müşterileri ile bağları kopma noktasına geliyor. Haliyle yeni sipariş de alamıyorlar. Tedarik zincirindeki aksamalara karşı Türkiye’nin kendi konteyner ve gemi taşımacılığı sistemini kurması gerekiyor” dedi.

Hammadde fiyatlarındaki artışlarla ilgili de değerlendirmelerini aktaran Ünverdi, dış piyasadan temin edilen hammadde fiyatlarındaki olağanüstü artışlara, içeride de enerji başta olmak üzere diğer girdi maliyetleri eklenince sanayicilerin rekabet güçlerinin zayıfladığını ve kar marjlarının azaldığını ifade etti.

Ünverdi, konuşmasının devamında ihracat gelirinin Merkez Bankası’na satılması uygulamasındaki payın yüzde 25'ten yüzde 40'a çıkarılması ile ilgili, “Türk Lirası’nın döviz karşısında güçlü olması Türkiye’nin güçlü olması demektir” diyerek, şunları dile getirdi: “Hepimizin önceliği yaşanan sorunların aşılması ve ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmaktır. İhracatçıların Merkez Bankası'na satmak zorunda olduğu döviz gelirlerindeki payın artırılması, hammaddenin büyük kısmını ithal eden ve ithalata dayalı üretim yapan sanayiciler için döviz ihtiyacı doğuracak ve sanayiciyi zorlayacaktır.”

Konuşmasında Gaziantep’in üretim gücüne vurgu yapan Ünverdi, 2021 yılı mart ayında Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde tüketilen enerjinin 497 milyon 598 bin 359 KiloWatt saat iken 2022 yılı mart ayında 533 milyon 127 bin 126 KiloWatt saat olarak gerçekleştiğini ifade ederek, önceki yılın mart ayına göre yüzde 7,1 oranında artış sağlandığını ve Türkiye genelindeki artışın ise yüzde 3 olduğunu belirtti.

Gaziantep’in 2022 Mart ayı ihracatı ile ilgili bilgi paylaşımında bulunan Ünverdi, ocak-mart döneminde Suriye’ye yapılan ihracatta yüzde 35,3, Irak’a yüzde 30,1, İtalya’ya yüzde 20,7 ve Libya'ya ise yüzde 17,0 oranında artış sağlandığını kaydetti.

Aynı dönemde Afrika ülkelerine yapılan ihracatta yüzde 50,1 ve Orta Doğu ülkelerine yapılan ihracatta da yüzde 16,9 oranında artış olduğunu ifade eden Ünverdi, tarımsal sanayi ve hububat ürünlerinde yüzde 48, iklimlendirme sanayinde yüzde 40,3 ve kimyevi maddeler ve mamullerinde yüzde 25,7 oranlarında ihracat artışı gerçekleştirildiğini söyledi.

Ünverdi ayrıca, 2022 yılı ocak ayında 2021 yılı ocak ayına göre Gaziantep’teki sigortalı çalışan sayısının yüzde 6,9 oranında artarak 407 bin 746’ya yükseldiğini dile getirdi.

GSO Nisan Ayı Meclis Toplantısı, meclis üyelerinin görüş ve önerilerini dile getirmelerinin ardından sona erdi.

Haber Merkezi 

 

 

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r-tüm-haberler-bilesen
300x250r-tüm-haberler-bilesen-2

GSO Nisan Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Nisan Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu.....

ABONE OL
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Nisan Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu’nun başkanlığında, AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı, Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü ve Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi ve meclis üyelerinin katılımıyla video konferans üzerinden gerçekleştirildi.

KONUKOĞLU: SANAYİCİLERİMİZİN TÜM KOŞULLARA RAĞMEN GÖSTERDİĞİ MÜCADELE VE BAŞARI GURUR VERİCİ

Meclis Toplantısı’nın açılış konuşmasını yapan GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, pandemi koşullarına rağmen Gaziantep’in üretim, ihracat ve istihdam artışını sürdürdüğünü ve azimle çalışmaya devam ettiğini belirterek, Covid-19 salgınının hem ülkemiz hem de tüm dünyada bir an önce son bulması temennisinde bulundu.

“Böylesine zorlu bir dönemde bu başarıya imza atan sanayicilerimizi, ihracatçılarımızı, işverenlerimizi ve çalışanlarımızı kutluyorum” diyen Konukoğlu, “Bu doğrultuda milletvekilimiz ve eski oda başkanımız Sayın Nejat Koçer’e sanayicilerimizin sorunlarına yönelik çabalarından dolayı teşekkür ediyor, yeni görevlerinin hayırlı olmasını diliyorum. Kendisinin hem şehrimiz hem de ülkemiz adına yaptığı başarılı işlere şahidiz ve bundan sonraki çalışmalarında da başarılı olacağına yürekten inanıyoruz. Toplantımız vesileyle tüm İslam aleminin mübarek Ramazan ayını kutluyor, sağlıklı bir şekilde Ramazan Bayramı’na ulaşmayı diliyorum” diye konuştu.

KOÇER: SANAYİCİ VE İHRACATÇILARIMIZIN SORUNLARINI VE TALEPLERİNİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer de yaptığı konuşmasında, Gaziantep’in pandemi sürecinde ihracat ve ürün çeşitliliği bakımından önemli başarılara imza attığını kaydetti. Gaziantepli sanayici ve ihracatçıların sorunlarını ve taleplerini yakından takip ettiklerini belirten Koçer, “Gaziantep tüm Türkiye’yi etkileyen bir şehirdir. Şehrimizde bir başarı varsa bu Türkiye’ye de yansımaktadır. Bu nedenle bize gelen taleplerle elimizden geldiğince ilgileniyor, yerine getirilmesini sağlamaya çalışıyoruz. Bu zorlu süreçte yaptıkları başarılı çalışmalar ve yapıcı mesajlarından dolayı Meclis Başkanımız Sayın Adil Sani Konukoğlu ve Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Adnan Ünverdi ’ye teşekkür ediyorum. Şehrimizin ve ülkemizin en kısa zamanda aşılamanın da etkisiyle pandemiyi atlatacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

ÜNVERDİ: MESLEKİ EĞİTİMDE YENİ BİR PROJEYE HAZIRLANIYORUZ

GSO Mesleki Eğitim Merkezi bünyesinde yeni bir mesleki eğitim projesi üzerinde çalıştıklarını dile getiren GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi de, 2017 yılında faaliyete geçen GSO-MEM’de Milli Eğitim Bakanlığı ve uluslararası kuruluşlarla iş birliği içerisinde çok sayıda mesleki eğitim programının gerçekleştirildiğini söyledi. Sanayinin ihtiyaçları doğrultusunda 8 bin kişiye mesleki eğitim verip üretime entegre olmalarını sağladıklarını ifade eden Ünverdi, “Aynı anlayış çerçevesinde mesleki eğitim sürecini kurumsallaştırmak, hızlandırmak, daha etkin ve sürekli kılabilmek amacıyla mesleki eğitimde yeni bir anlayışla sanayicilerimizin taleplerine cevap verebilecek yeni bir model için hazırlıklarımızı tamamladık. İlimizde yaşayan ve iş gücü piyasasında yer almak isteyen bireylerin mesleki eğitim yolu ile istihdam edilebilirliklerinin artırılması ve sanayicilerimizin kalifiye personel ihtiyacının karşılanmasını sağlamak istiyoruz. Projemiz kapsamında kaynakçılık, makine bakımcılığı ve işletme elektriği alanlarında pilot eğitimler verilecek. Katılımcılar Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Mesleki Eğitim Sertifikası, Hijyen Eğitimi Sertifikası, İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası, İlk Yardımcı Sertifikası, Mesleki Yeterlilik Belgesi sertifikalarına sahip olabilecekler” diye konuştu.

Ünverdi, proje ile meslek lisesi ve yüksekokul mezunu olan ya da okulu bitirmemiş olanlara meslek kazandırmak, vasıfsız işçi olup da meslek değiştirmek ve meslek edinmek isteyenler, işletme sahiplerinin eğitim aldırarak kalifiye olmalarını istedikleri personeller ile mesleki eğitim konusunda talepte bulunanlara mesleki eğitim verilmesini sağlayacaklarını belirtti. 

Toplantıda ayrıca, Baltık Ülkelerinden Sorumlu Ticaret Müşaviri Ümit Ateşağaoğlu tarafından bölgeye yönelik ticaretin geliştirilmesi, fırsatlar ve ihracat konuları hakkında sunum gerçekleştirildi.

 Haber Merkezi





 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r-tüm-haberler-bilesen
300x250r-tüm-haberler-bilesen-2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.