Gaziantep’teki özel bir hastanenin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) yoğun bakım ünitesinde yüksek akım oksijen cihazından kaynaklanan yangında hayatını kaybeden Hamo Aslan (72) Adıyaman’ın Besni ilçesinde toprağa verildi.
İncilpınar Mahallesi’nde bulunan Özel Sanko Üniversitesi Konukoğlu Hastanesi’nin, koronavirüslü hastaların tedavi edildiği yoğun bakım ünitesinde, dün saat 04.45 sıralarında yüksek akım oksijen tüpü patladı. Oksijen sisteminin etkilendiği patlamayla birlikte yoğun bakım ünitesinde de yangın çıktı. Yangının başlamasının ardından durumu itfaiyeye bildiren hastane personelleri, alevlerin arasındaki hastaları kurtarmak için çalışma başlattı.
Sağlık personelleri kısa sürede hastaneye gelen itfaiye ekipleri ile birlikte birinci kattaki 20 hasta kapasiteli yoğun bakım ünitesine camlarını kırarak ulaşıp, alevlerin arasındaki 19 yoğun bakım hastasını tahliye etti.
Tahliyesi sağlanan hastalardan 7’sinin hayatını kaybettiği belirlendi, bu sırada başka hastaneye sevk edilmek istenen bir hasta daha yaşamını yitirdi. Yoğun bakım hastası 11 kişi ile farklı bölümlerde tedavi gören ancak dumandan etkilenen 3 hasta olmak üzere 14 kişi, ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere nakledildi. Sabah saatlerinde 25 Aralık Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesine sevk edilen hastalardan Hamo Aslan’ın (72) da hayatını kaybetmesiyle yangında ölenlerin sayısı 11’e çıktı.
Cenaze Adıyaman’a gönderildi
Aslan’ın cenazesi Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsi sonrası yakınlarına teslim edildi. Yangında hayatını kaybeden 11’inci kişi olan Hamo Aslan’ın memleketi Adıyaman’ın Besni ilçesi Yazı Karakuyu köyünde toprağa verildi
Kaynak : PHA
GENEL
15 Şubat 2025ASAYİŞ
15 Şubat 2025GÜNDEM
15 Şubat 2025SİYASET
15 Şubat 2025SİYASET
15 Şubat 2025GÜNDEM
15 Şubat 2025DİĞER HABERLER
15 Şubat 2025Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.