DOLAR 36,6858 0.09%
EURO 40,2254 0.33%
ALTIN 3.580,871,27
BITCOIN 3006494-2,73%
Adıyaman
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK Vakti

Köy çeşmesinden sökülen kabartma sergileniyor

Adıyaman'da, 2010 yılında köyün çeşmesinde bulunan Roma dönemine ait kabartma taş, müze müdürlüğüne getirilerek sergilendi.

ABONE OL
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merkeze bağlı Ağcin köyünün çeşmesinde Roma dönemine ait kabartma taş olduğu fark eden jandarma ekipleri tarafından üzerinde kanatlarını açmış kartal ve elinde mızrak ve kalkan olan asker figürleri bulunan 43×68 ebatlarındaki taş Adıyaman Müze Müdürlüğü’nde sergileniyor.

Müze müdürlüğü bahçesinde sergilenen kabartmada üçgen içerisinde kanatlarını açmış kartal betimi, gövdesi cepheden başı profilden verilmiş şekilde. Alt kısmında ise profilden verilmiş atın üzerinde asker figürünün sağ elinde mızrak, sol elinde kalkanı bulunan kabartma Roma dönemine ait taş, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Kaynak : PHA



Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r-tüm-haberler-bilesen
300x250r-tüm-haberler-bilesen-2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.