Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Adalet Kalkınma Partisi (AK Parti) Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ve komisyonu üyeleri ASELSAN Gölbaşı tesislerini ziyaret ederek yapılan çalışmaları inceledi.
TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Ahmet Aydın’ın ziyaretinde Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ile ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün eşlik etti.
Aydın ve komisyon üyeleri, ASELSAN ve yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi alarak yaptığı açıklamada, ASELSAN’ın çalışmalarından gurur duyduklarını ve buna kaynaklık eden çalışmaları yerinde gördüklerini söyleyerek, Türkiye’nin şu anda dünyanın çekim alanı haline geldiğini belirtti.
“Son derece gurur verici ve geleceğe güvenle bakmamızı sağlayan çok önemli bir şey”
Dünyada her ülke ile görüşebilen ve her ülkenin gıptayla baktığı bir ülke pozisyonuna geldiklerini belirten Aydın,”Türkiye bu alanda kendi kendine yeten bir ülke haline gelmiş. Tamamen dışa bağımlı bir haldeyken bu bilgi ve birikimi ihraç edebilecek bir pozisyona gelmiş. Gerçekten zor bir coğrafyada yaşıyoruz ve güçlü olmak zorundayız. Hiçbir yere bağımlı olmadan savunma sanayimizi güçlendirmek zorundayız ki zaten yerlilikte yüzde 20’lerden yüzde 80’lere gelmiş durumdayız. Radar ve elektronik harp sistemlerinde neredeyse yüzde 100’e yakın bir yerlilik, millilik var, ihracat yapar pozisyona gelmişiz. Bu son derece gurur verici ve geleceğe güvenle bakmamızı sağlayan çok önemli bir şey.
Savunma Sanayii Başkanlığımız ve ASELSAN çok çok teşekkür ediyorum. Türkiye gerçekten çok mesafe aldı. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın kararlı, cesur duruşuyla, bu konudaki iradesini ortaya koymasıyla birlikte müthiş bir sıçrama yapıldı. Onun için Türkiye şu anda dünyanın çekim alanı haline geldi. Bugün Antalya’da bir diplomasi örneği ortaya koydu. Dünyada her ülke ile görüşebilen ve her ülkenin gıptayla baktığı bir ülke pozisyonuna geldik. Türkiye’ye son zamanlarda olan ziyaretleri tüm vatandaşlarımız görüyor. Bir çekim ve güç merkezi oldu bu coğrafyada Türkiye. Kendi kendine yetebilen, tam bağımsız bir ülke konumundayız. Bu bizi mutlu ediyor.”şeklinde konuştu.
Kaynak: PHA






GENEL
38 dakika önceGENEL
41 dakika önceGENEL
41 dakika önceGENEL
43 dakika önceGENEL
17 saat önceGENEL
17 saat önceGENEL
19 saat önce
1
Yabancı ilgisini üzerine çeken yerli hisseler
67702 kez okundu
2
Başkan Aydın: Enerjimizi Adıyaman için harcıyoruz
30709 kez okundu
3
SANKO Üniversitesi kompozisyon yarışması düzenlendi
23966 kez okundu
4
YKS Adıyaman’da Yapılabilecek
22496 kez okundu
5
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hemşirelik Haftası kutlandı
19311 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.