DOLAR 32,3324 0.24%
EURO 35,0688 -0.18%
ALTIN 2.284,780,33
BITCOIN 22834881,06%
Adıyaman
12°

AÇIK

16:08

İKİNDİ Vakti

Valilikten kayıp çocuklar kaçırıldı iddiasına yalanlama

Valilikten kayıp çocuklar kaçırıldı iddiasına yalanlama

Adıyaman Valiliği tarafından bazı basın yayın organlarında kasıtlı olarak manipüle etmek amacıyla 2 çocuğun enkazdan çıkartılarak kaçırıldı iddialarını yalanladı.

ABONE OL
22 Mart 2023 00:20
Valilikten kayıp çocuklar kaçırıldı iddiasına yalanlama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adıyaman Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada belirli basın-yayın organlarınca kasıtlı olarak kamuoyunu manipüle edecek dezenformasyon amaçlı haberler yapıldığını öne sürerek, 2 çocuğun enkazdan çıkartıldıktan sonra kaçırıldı iddialarını yalanladı.
Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında; özellikle belirli basın-yayın organlarınca kasıtlı olarak kamuoyunu manipüle edecek dezenformasyon amaçlı bilgilerle haberler yapıldığı görülmektedir. 
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın ‘Kayıp çocuklara’ ilişkin defalarca açıklama yapmasına rağmen,  bu basın yayın organlarından biri, “İlimizde iki çocuğun deprem sonrasında enkazdan çıkarıldıkları, beyaz bir otomobil ile götürüldükleri ve çocuklardan bir daha haber alınamadığı”  şeklinde gerçek dışı ve yalan bilgilerden oluşan haberi kamuoyuna servis etmiştir. 
Söz konusu haberde yer alan 4 yaşındaki F.A.A. isimli ve 12 yaşındaki H.N.T. isimli çocuklarımızın bulunmasına yönelik çalışmalar, DNA karşılaştırmaları dahil olmak üzere halen devam etmektedir. Ancak emniyet birimlerimizce yapılan araştırmalarda haberde iddia edildiği şekilde çocuklarımızın, enkazdan çıkarıldıktan sonra beyaz bir araçla götürüldüğü yönünde hiçbir bulguya rastlanılmamıştır. 
Kayıp çocuklarımızın bulunmasına yönelik çalışmalar ilgili bakanlıklarımız ve kamu kurumlarımız işbirliği içerisinde detaylı bir şekilde yürütülmekte olup, bulunan çocuklarımızla ilgili kamuoyuna da sürekli bilgilendirmeler yapılmaktadır. Bu bilgilendirmelere rağmen kamuoyuna provokasyon maksatlı yanıltıcı ve yalan haber yayanlar hakkında ise suç duyurusunda bulunulmuştur.”
 

Kaynak : PHA

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r-tüm-haberler-bilesen
300x250r-tüm-haberler-bilesen-2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.