• HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • DİĞER
Kılıçdaroğlu’ndan Mansur Yavaş açıklaması: ‘Değerlendirmelerine aynen katılıyoruz’

Kılıçdaroğlu’ndan Mansur Yavaş açıklaması: ‘Değerlendirmelerine aynen katılıyoruz’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın CHP üyeliğinden istifa ederek siyasi yoluna bağımsız devam etme kararının ardından yazılı açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, Yavaş'ın seçmen iradesine ilişkin değerlendirmelerine katıldığını belirtti.

ABONE OL
24 Eylül 2026 21:34
Kılıçdaroğlu’ndan Mansur Yavaş açıklaması: ‘Değerlendirmelerine aynen katılıyoruz’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kılıçdaroğlu, açıklamasında Mansur Yavaş’ın CHP’ye katılım sürecine de değinerek, “Sayın Mansur Yavaş, benim Cumhuriyet Halk Partisine kazandırdığım değerli bir siyasetçidir” ifadelerini kullandı.

YAVAŞ’IN ‘SEÇMEN İRADESİ’ SÖZLERİNİ PAYLAŞTI

Kılıçdaroğlu, Yavaş’ın istifa açıklamasındaki seçmen iradesine ilişkin bölümü aktararak, Yavaş’ın insanların sandığa giderken yalnızca bir isme değil, aynı zamanda siyasi bir iradeye oy verdiği yönündeki değerlendirmesine dikkat çekti.

Yavaş, CHP’den ayrılırken seçmen iradesiyle elde edilen makamların seçmenin onay vermediği başka siyasi adreslere taşınmasını doğru bulmadığını belirterek, “Seçmenin iradesine sadakat, siyasetin namusudur” ifadelerini kullanmıştı. Yavaş, bu gerekçeyle başka bir siyasi partiye geçmek yerine görevine bağımsız olarak devam edeceğini açıklamıştı.

Kılıçdaroğlu ise Yavaş’ın bu sözlerinin ardından, “Sayın Mansur Yavaş’ın bu değerlendirmelerine biz de aynen katılıyoruz” dedi.

YAVAŞ CHP’DEN İSTİFA EDEREK BAĞIMSIZ DEVAM ETME KARARI ALDI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 23 Eylül’de yaptığı açıklamayla CHP üyeliğinden ayrıldığını duyurmuştu. Yavaş, parti içinde yaşanan siyasi tartışmaların ardından aldığı kararın öfke veya kırgınlıkla değil, uzun değerlendirmeler sonucunda verildiğini ifade etmişti.

Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini bağımsız olarak sürdüreceğini ve kendisine oy veren ya da vermeyen bütün Ankaralılara hizmet etmeye devam edeceğini açıklamıştı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklaması, Yavaş’ın istifasının ardından CHP yönetiminden gelen ilk değerlendirmeler arasında yer aldı.

Kaynak : PERRE

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP
300x250r-tüm-haberler-bilesen
300x250r-tüm-haberler-bilesen-2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.