Adıyaman’ın Kahta Borsa İstanbul Fen Lisesi’nde, öğrencilerin yazılım becerilerini geliştirmek amacıyla Python yazılımı kullanılarak bir yarışma düzenlendi.
Yarışmada, lise öğrencileri gruplar halinde bir araya gelerek, programlama becerilerini ve problem çözme yeteneklerini sınamak için belirlenen soruları verilen süre içinde çözmeye çalıştılar.
Etkinliğe katılan öğrenciler, yazılım alanında pratik yapma fırsatı buldukları için oldukça memnun olduklarını ifade ettiler. Yarışma sırasında öğrencilerin heyecanı ve istekleri gözlerden kaçmadı.
Yarışmaya katılan öğrencilerin Python kodlama becerilerini sergileme ve birbirleriyle yarışma heyecanını yaşadıklarını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başli, yazılım becerilerinin gelecekteki meslekler için ne kadar önemli olduğunun altını çizerek bu tür etkinliklerin örnek teşkil ettiğini söyledi.
SPOR
3 gün önceGENEL
25 Eylül 2026GENEL
25 Eylül 2026GENEL
25 Eylül 2026SİYASET
25 Eylül 2026GENEL
25 Eylül 2026GENEL
25 Eylül 2026
1
Gaziantep Yeşil Dönüşüm Zirvesi
7298 kez okundu
2
Tarımda 108 yıllık tecrübe: Başak Traktör
6218 kez okundu
3
Balıkçıların ağına bir dev takıldı
5847 kez okundu
4
Hayalet böcek görenleri şaşırtıyor…
5769 kez okundu
5
Avustralya’da kıyıya vuran balinalar: 70’i kurtarıldı, 380’i öldü
5755 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.