2022 itibarıyla Türkiye’nin 81 ilinde elektrikli araçlar için şarj istasyonları yaygınlaşmaya başlarken, konu hakkında AKEDAŞ, çalışanlarını bilgilendirici bir çalışma gerçekleştirildi.
Elektrik piyasasında güncellenen lisanssız elektrik yönetmeliği, elektrikli araçlar ve şarj hizmeti mevzuatı ile birlikte yenilenebilir enerji kaynaklarını destekleme mekanizması (YEKDEM)’i konu alan eğitimler hakkında açıklamalarda bulunan AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Yılmaz, “AKEDAŞ personeline yenilenebilir enerji, elektrikli araçlar ve elektrikli araçların enerji tedarikini yapacak şarj istasyonları ile ilgili bir eğitim programı düzenledik. Malumunuz bu konu son yıllarda revaçta olan, ilgi duyulan konular arasında. Yenilenebilir enerjiye olan ihtiyaç, fosil yakıtları azaltma zorunluluğu gibi konular küresel düzeyde tüm ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de gittikçe önem kazanan bir konudur. Biz de AKEDAŞ olarak bölgemizdeki yatırımcılara yardımcı olabilmek için mevzuatsal anlamda personellerimizi bilgilendirmek ve süreç içerisinde doğabilecek aksaklıkları giderebilmek adına böyle bir eğitim düzenledik. Türkiye’nin bu alanda uzman olmuş kişilerini ağırlıyoruz” dedi.
Elektrikli şarj istasyonlarının kurulmasının önemli olduğunu ve bununla birlikte bu şarj istasyonlarının dengeli bir şekilde dağılması gerektiğini ifade eden Yılmaz, “Türkiye’de bu konu yeni yeni hayata geçen bir konu ve elbette arz talep ve araç sayısı doğrultusunda şarj istasyonu sayısının dengeli bir şekilde tesis edilmesi önemli. Elektrikli aracınız varsa ve bunu şarj edebilme imkanı yoksa bu bir işe yaramayacaktır. Aynı zamanda haddinden fazla şarj istasyonu temin etmişseniz de bu durum ölü yatırıma neden olacaktır. Elektrikli araçlara yönelik şarj istasyonlarının dengeli bir şekilde yayılması gerekmektedir” diye konuştu.
Kaynak: PHA




GENEL
14 gün önceGENEL
17 gün önceSİYASET
15 Temmuz 2026GENEL
15 Temmuz 2026GENEL
15 Temmuz 2026GENEL
15 Temmuz 2026EĞİTİM
15 Temmuz 2026
1
Tarımda 108 yıllık tecrübe: Başak Traktör
6034 kez okundu
2
Penguenleri hiç bu kadar komik ve yakından görmemiştiniz
1550 kez okundu
3
Mecnun Otyakmaz: Alacağımız her puanın çok önemi var
1443 kez okundu
4
Rusya ordusunda Pasifik için yeni bir cephe açılıyor. Çin’in ilk tepkisi!
1336 kez okundu
5
Şenol Güneş: Arda Turan Milli Takım formasını giyebilir
1186 kez okundu

Bu kapanacak 20 saniye