Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çin temasları kapsamında Huawei ve ZTE yöneticileriyle bir araya geldi. Görüşmelerde Türkiye’nin 5G yol haritası, dijital altyapı çalışmaları, akıllı ulaşım sistemleri ve yerli üretim stratejileri üzerine kapsamlı değerlendirmeler yapıldı. Bakan Uraloğlu, “Hem Huawei hem ZTE ile dijital altyapı, teknoloji ve 5G konularında iş birliği potansiyelimizi değerlendirdik.” ifadelerini kullandı.
Huawei ile Akıllı Ulaşım ve Otonom Sürüş Görüşüldü
Bakan Uraloğlu, Huawei Başkan Yardımcısı Bill Tang, Türkiye Genel Müdürü Kaya Shi ve beraberindeki heyet ile gerçekleştirdiği görüşmede, 5G teknolojileri ile akıllı ulaşım sistemlerinin entegrasyonunu ele aldı. Ziyaret kapsamında yapay zekâ destekli otonom sürüş teknolojilerini inceleyen, Bakan Uraloğlu “5G’yi devreye aldığımızda başta otonom sürüş olmak üzere ileri teknolojilerin günlük yaşamımıza entegrasyonunu hızlandıracağız.” açıklamasında bulundu.
Yerli Üretim ve 5G Vizyonu
Bakan Uraloğlu, Çin ziyareti kapsamında ZTE yetkilileriyle de bir araya geldi. ZTE Yönetim Kurulu Başkanı Fang Rong ile gerçekleştirilen görüşme kapsamında Türkiye’nin 5G altyapı çalışmaları, yerli üretim kapasitesinin geliştirilmesi ve teknoloji iş birliklerinin artırılması konuları ele alındı. Uraloğlu, “Türkiye’yi ileri teknolojinin üretildiği ve ihraç edildiği bir merkez olarak konumlandırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.
Kaynak : PHA




SİYASET
11 gün önceGENEL
25 gün önceGENEL
23 Haziran 2026GENEL
23 Haziran 2026EĞİTİM
23 Haziran 2026EKONOMİ
23 Haziran 2026GENEL
23 Haziran 2026
1
Gaziantep Yeşil Dönüşüm Zirvesi
7094 kez okundu
2
Tarımda 108 yıllık tecrübe: Başak Traktör
6005 kez okundu
3
Balıkçıların ağına bir dev takıldı
5641 kez okundu
4
Hayalet böcek görenleri şaşırtıyor…
5559 kez okundu
5
Avustralya’da kıyıya vuran balinalar: 70’i kurtarıldı, 380’i öldü
5549 kez okundu