İYİ Parti Adıyaman İl Başkanı Kenan Doğan, “Bölgede yeterli su kaynakları bulunmasına rağmen GAP’ın merkezinde yer alan Adıyaman merkez, Kahta, Gölbaşı, Besni ve Samsat gibi ilçelerimizin sulu tarıma bir türlü kavuşamaması sebebiyle ve bunun üzerine artan kuraklık da eklenince tarımsal faaliyetlerden vazgeçmeye başlanıldığının Hükümet tarafından bilinip bilinmediği soruyorum” dedi.
Adıyaman genelinde yeterli su kaynakları olmasına rağmen sulu tarıma geçilemediğini hatırlatarak bir basın açıklaması yapan İYİ Parti Adıyaman İl Başkanı Kenan Doğan, bölgede yaşanan kuraklıktan olumsuz etkilenen çiftçiler için destek istedi.
İYİ Parti Gurup Başkan Vekili Lütfü Türkkan’ın TBMM Başkanlığına sunduğu Adıyaman konulu soru önergesini basın mensuplarıyla paylaşan Kenan Doğan, “Adıyaman’ın tarımsal faaliyetlerine yönelik sıkıntılarının en önemli sorunlarından biri olan sulama hususundaki eksiklerimizin neden giderilmediğine ilişkin İYİ Parti Gurup Başkan Vekili Sayın Lütfü Türkkan Tarım ve Orman Bakanlığınca cevaplanmak üzere TBMM Başkanlığına soru önergesi vermiştir. Verilen soru önergesinde Sayın Gurup Başkan Vekili şunları sormuştur: Kahta ilçesinde bölgede yeterli su kaynakları bulunmasına rağmen GAP’ın merkezinde yer alan Adıyaman merkez, Kahta, Gölbaşı, Besni ve Samsat gibi ilçelerimizin sulu tarıma bir türlü kavuşamaması sebebiyle ve bunun üzerine artan kuraklık da eklenince tarımsal faaliyetlerden vazgeçmeye başlanıldığının hükümet tarafından bilinip bilinmediği sorulmuş ve bunun sonucu olarak bir zamanlar kendi topraklarında tarımla uğraşan vatandaşlarımızın olumsuzluklardan dolayı artık Karadeniz, Çukurova ve İç Anadolu Bölgelerine mevsimlik işçi olarak gittiklerini yani ırgat olduklarını bunun doğal sonucu olarak da artık köylerde yaşamadıklarını şehirlere göç etmek mecburiyetinde kaldıklarını biliyor musunuz” diye konuştu.
Önergedeki 5 soruyu bir kez daha dile getiren Doğan, şöyle devam etti; “Bu bilgiler ışığında Kahta ilçesindeki çiftçilerimizin GAP Projesi ve yakınlardaki baraj göletlerinin sulama imkânlarından tam olarak ne zaman yararlanmaya başlayacaktır? Bugüne kadar bölgedeki çiftçilerimizin suya erişememesin sebebi nedir? GAP projesi yüzde 100 olarak ne zaman tamamlanacaktır? Proje şu an için yüzde kaç tamamlanmıştır? Projenin bugüne kadar tamamlanamamasının gerekçesi nedir? Bölgenin sulama altyapısı ne zaman tamamlanacaktır? Çiftçilerimiz son yıllarda giderek artan kuraklıktan oldukça etkilenmiştir. Kahtalı çiftçilerin tarım faaliyetlerini sürdürebilmesi adına herhangi bir destek ve proje düşünülmekte midir? Bölgede artan kuraklığa karşı bakanlığınız tarafından herhangi bir önlem ve acil eylem planı oluşturulmuş mudur varsa bu önlemler ve planlar nedir? Bölgede çiftçilerimizin topraklarını terk etmemesi ve göçün önlenebilmesi adına bakanlığınız tarafından herhangi bir çalışma yapılmakta mıdır?”
Kaynak: PHA
ASAYİŞ
23 gün önceGENEL
23 gün önceGENEL
17 Nisan 2025ASAYİŞ
17 Nisan 2025GÜNDEM
17 Nisan 2025SİYASET
17 Nisan 2025SİYASET
17 Nisan 2025Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.