DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21585610,37%
Adıyaman
27°

PARÇALI BULUTLU

03:32

İMSAK Vakti

“Kardeş Aile” zulmünün devam edeceği vurgulandı

“Kardeş Aile” zulmünün devam edeceği vurgulandı

Doğu Türkistan’daki sözde Xinjiang Kültür ve Turizm bakanlığına bağlı Kültür Müzesi, video konferans toplantısı düzenleyerek.....

ABONE OL
27 Kasım 2022 23:33
“Kardeş Aile” zulmünün devam edeceği vurgulandı
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Doğu Türkistan’daki sözde Xinjiang Kültür ve Turizm bakanlığına bağlı Kültür Müzesi, video konferans toplantısı düzenleyerek, sözde “halkı anlama, Halka menfaat sağlama, Halkın gönlünü alma” adı altında, Çin rejiminin yıllardır Doğu Türkistan’da uyguladığı “kardeş aile” politikası kapsamında halkın evlerine Çinli komünistleri yerleştirme ve 7/24 gözetleme eylemlerinin sonuçlarını özetledi ve bu insanlık dışı siyasetini bundan sonraki süreçte de devam ettireceğini vurguladı.

 

Çin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan 23 Kasım 2022 tarihli habere göre, Doğu Türkistan’daki sözde Xinjiang Kültür ve Turizm bakanlığına bağlı Kültür Müzesi tarafından düzenlenen toplantıda, kültür ve turizm bakanlığı siyasi komiseri, Bakan Yardımcısı Xu Ruijun, Çin Komünist Partisi 20. Ulusal Kongresi ruhunun kapsamlı bir şekilde tanıtılması ve uygulanması gerektiğini söyledi. Kültürel yapılaşma ve turizmin geliştirilmesinde kongrenin amaç ve buyruklarını gerçekleştirmek üzere, sözde “Halkın gönlünü alma” kisvesi altında kırsal kesime memur gönderilmesi, istihdamı güçlendirme yalanıyla köle işçi çalıştırma suçunun “Halka menfaat sağlama” kisvesi altında uygulanması gerektiğinden bahsederken, istikrarın korunması, internetteki dedikoduların temizlenmesi gereğinin altını çizdi.

 

SOYKIRIMIN GELİŞME SÜRECİ NASIL OLDU?
Çin rejimi 2014 yılından beri sözde “Halkı anlama, Halka menfaat sağlama, Halkın gönlünü alma” adı altında, Doğu Türkistan’ın ücra köselerine kadar Çinli komünistler yerleştiriyor. Başlangıçta, tabandaki komünist parti üyesi milli kadroyu ve köyün genel durumunu gözlemlediler. Daha sonra Çinli komünistler sözde “kardeş aile politikası” adı altında her Uygur evine bir Çinli memur yerleştirme siyaseti izleyerek, Doğu Türkistan halkının sosyal etkileşimini, aile durumunu ve günlük yaşamını anbean takip ederken, üst makamlara Uygurların durumunu rapor ediyorlar.

 

2019 yılına gelindiğinde Çin rejimi, sözde yargı reformu adı altında, Doğu Türkistan’ın çeşitli bölgelerinde mobil mahkemeler kurdu ve masum halkı sudan bahanelerle cezalandırdı. Nitekim Çin verilerine göre, söz konusu “Mobil mahkemelerin” sayısı 2020 yılı itibariyle 1.486’ye ulaştığı, 28 Mart – 29 Aralık 2020 tarihleri arasında sadece Hoten’in Karakaş İlçesinde kurulan Mahkemenin 1.008 dava dosyasına baktığını ortaya koyuyor.

Muhammed Ali ATAYURT-Istiqlal Haber

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r-tüm-haberler-bilesen
300x250r-tüm-haberler-bilesen-2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.