SANKO Okulları tarafından Gaziantep’teki birinci sınıf velilerine Melike Köseoğlu tarafından online “Çocuğum Birinci Sınıfa Hazır mı?” konulu sunum düzenlendi.
SANKO Okulları Psikolojik Danışmanı Melike Köseoğlu, okul olgunluğu kavramı içindeki en kritik noktanın, her çocuğun okul olgunluğu sürecinin birbirinden farklı olması olduğunu söyledi.
Köseoğlu, velilerin yanı sıra okul yöneticileri ve öğretmenlerin de katıldığı sunumda, “Çocuğum okula hazır mı? dediğimizde aklımıza gelen kavram okul olgunluğu kavramıdır. Okul olgunluğu sadece bilişsel hazırlıktan geçmez, bir çocuğun matematik ve ses becerilerini, algılama ve dikkat düzeyini içermez.” dedi.
Okula hazırlık kavramının, çocuğun öğrenmeye, sosyal ilişkiye, akran ilişkisine hazırlığını, baş etme ve öz bakım becerileri de dahil hepsini birlikte içeren bir bütün olduğunu kaydeden Köseoğlu, “Büyütülmesi Gereken Çocuk”, “Okul Olgunluğu”, “Özbakım Becerileri”, “Küçük Kas Becerileri”, “Sorumluluk Becerileri”, “Sebat Etme Becerileri”, “Akran İlişkileri” ve “Ebeveyn Tutumları” konularını tüm detayları ile açıklayarak önemli bilgiler paylaştı.
SANKO Okullarının 20 yıllık tecrübelerin ışığında paylaşıldığı söyleşi, velilerin sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi.
Haber Merkezi

GENEL
7 gün önceASAYİŞ
7 gün önceSPOR
23 gün önceGENEL
14 Ekim 2026GENEL
14 Ekim 2026GENEL
14 Ekim 2026SİYASET
14 Ekim 2026
1
Yabancı ilgisini üzerine çeken yerli hisseler
69271 kez okundu
2
Başkan Aydın: Enerjimizi Adıyaman için harcıyoruz
32188 kez okundu
3
SANKO Üniversitesi kompozisyon yarışması düzenlendi
25512 kez okundu
4
YKS Adıyaman’da Yapılabilecek
22963 kez okundu
5
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hemşirelik Haftası kutlandı
20677 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.