Valilikten yapılan 2026-32 sayılı basın duyurusunda, Meteoroloji’nin son değerlendirmelerine göre 29 Temmuz Çarşamba günü Ordu genelindeki sahil kesimlerinde rüzgâra bağlı olarak yüksek dalga ve rip akıntısı oluşmasının beklendiği belirtildi.
Bu meteorolojik veriler doğrultusunda, Ordu Valiliği Suda Boğulma Olaylarını Önleme Komisyonu’nun aldığı karar kapsamında, 29 Temmuz 2026 Çarşamba günü il genelinde denize girilmesi yasaklandı.

Valilik açıklamasında, yaşanabilecek boğulma vakalarının önüne geçilmesi amacıyla kararın titizlikle uygulanacağı vurgulanarak, vatandaşlardan yasağa uymaları istendi.
Özellikle yaz aylarında Karadeniz kıyılarında etkili olan rip akıntısının, yüzücüleri kısa sürede kıyıdan açığa sürükleyebilen ciddi bir tehlike oluşturduğuna dikkat çekilen açıklamada, üzücü olayların yaşanmaması için hem vatandaşların hem de ilgili kurumların gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiği ifade edildi.
Ordu Valisi Muammer Erol imzasıyla yayımlanan duyuruda, can güvenliğinin her türlü faaliyetin önünde geldiği vurgulanarak, vatandaşların resmi uyarıları dikkate almaları ve yasağa riayet etmeleri istendi.
Karadeniz Bölgesi’nde yaşayan vatandaşların yanı sıra yaz tatili için Ordu’da bulunan ziyaretçilerin de denize girmemeleri konusunda dikkatli olmaları çağrısında bulunuldu.
Kaynak : PERRE


EĞİTİM
11 gün önceGENEL
23 gün önceGENEL
07 Kasım 2026ASAYİŞ
07 Kasım 2026SPOR
07 Kasım 2026GENEL
07 Kasım 2026GENEL
07 Kasım 2026
1
Başkan Aydın: Enerjimizi Adıyaman için harcıyoruz
32241 kez okundu
2
SANKO Üniversitesi kompozisyon yarışması düzenlendi
25574 kez okundu
3
Yeniden Refah’tan dikkat çeken Soylu-Özdağ çağrısı
15058 kez okundu
4
Sivas’ta on binler Doğu Türkistan ve Filistin için ayakta
13378 kez okundu
5
Adıyamanlılar ADVAK’ta Bayramlaşacak
12752 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.