AK Parti’nin İstanbul İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda gerçekleşen katılım töreninde, Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez ve Şile Belediye Başkan Vekili Sacit Terzi AK Parti saflarına katıldı. Partiye katılan isimlerin rozetleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takıldı.
2024’TE CHP’YE GEÇEN BELEDİYELER YENİDEN AK PARTİ’DE
31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Tuzla ve Çekmeköy belediyeleri CHP’nin yönetimine geçmişti. Şile Belediyesi ise daha sonra Belediye Başkanı Özgür Kabadayı’nın görevden uzaklaştırılmasının ardından CHP’li belediye meclis üyelerinin oylarıyla başkan vekili seçilen Sacit Terzi tarafından yönetiliyordu. Üç ismin AK Parti’ye katılmasıyla birlikte söz konusu belediyelerin yönetimi yeniden AK Parti’ye geçmiş oldu.
Bu gelişmeyle AK Parti, herhangi bir seçim yapılmadan, 2024 yerel seçimlerinde kaybettiği üç belediyeyi yeniden bünyesine katmış oldu.

ERDOĞAN: “AK PARTİ BİR TÜRKİYE KİTABIDIR”
Katılım töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin toplumun farklı kesimlerini bünyesinde buluşturan bir siyasi hareket olduğunu belirterek, “AK Parti bir Türkiye kitabıdır. Burada herkese bir sayfa var, herkesin hikâyesine bir yer var.” ifadelerini kullandı.
İSTANBUL SİYASETİNDE DİKKAT ÇEKEN GELİŞME
Söz konusu katılımlar, İstanbul siyasetinde son dönemin en dikkat çekici gelişmeleri arasında yer aldı. Özellikle 2024 yerel seçimlerinde CHP’nin kazandığı belediyelerin seçim yapılmaksızın parti değiştirmesi, siyasi kulislerde ve kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.
Kaynak : PERRE






GENEL
22 saat önceGENEL
02 Ağustos 2026GENEL
02 Ağustos 2026SİYASET
02 Ağustos 2026GENEL
02 Ağustos 2026GENEL
02 Ağustos 2026GENEL
02 Ağustos 2026
1
Başkan Aydın: Enerjimizi Adıyaman için harcıyoruz
32012 kez okundu
2
Ulubey: Yaşanan her krizin ağır faturası küçük esnafa kesiliyor
15505 kez okundu
3
Yeniden Refah’tan dikkat çeken Soylu-Özdağ çağrısı
14832 kez okundu
4
Milletvekili Tutdere’den Bakan Soylu’ya Çağrı: Çiftçinin ekmeğinden elini çek
13461 kez okundu
5
Rençber, Acıyaman’ı tekrar Adıyaman’a dönüştüreceğine söz verdi
9859 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.