DOLAR 32,3229 0.21%
EURO 35,0958 -0.15%
ALTIN 2.279,470,10
BITCOIN 22819091,47%
Adıyaman
12°

AÇIK

12:37

ÖĞLE Vakti

AK Parti’li Dağtekin’den ‘Anneler Günü’ mesajı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

ABONE OL
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Annelerin, yaşam boyu sevgiye, saygıya ve hürmete layık en yüce varlıklar olduğunu ifade eden Başkan Dağtekin,”Yüce dinimiz İslam’da annelere ve annelik makamına sürekli övgüler dizilmiş, annelerin birer cennetin anahtarı olduğu ifade edilmiştir.  Sevgili Peygamberimiz de, ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ diye buyurarak; annelerin aslında kurtuluşa giden yol olduğunu anlatmıştır. Anne sadece kan bağı değil, bizim için aynı zamanda can bağı da demektir. Aslında annesizliğin ve babasızlığın ne olduğunu çok iyi bilen biri olarak öz annemi doğumda kaybettim. Ama bizim bugünlere gelmemizde ve öz annemizden ayırmadığımız bize gerçek annelik yapan, özellikle namaz konusunda çok hassas olan; bize, ailemize hatta tüm köyümüze İslam şuurunu aşılayan Elif annemi de yaklaşık 2 yıl önce kaybettim. Rabbim mekanını cennet eylesin. Annesi ve babası hayatta olan kardeşlerimiz saygı ve hürmette kusur etmesinler. Zira anne ve babalara saygı, hürmet affa vesiledir, cennete girebilme sebebidir. Ömrümüzün ve rızkımızın bereketlenmesi ve kurtuluşa erebilmemiz için onların rızasını ve duasını almak için var gücümüzle çalışmamız gerekiyor.”dedi.
Tüm annelerin Anneler Günü’nü kutlayan Dağtekin, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Elbette anne hakkı dinimizce de çok özel bir yere sahiptir. Hz Aişe (ra) Kâbe’nin avlusunda sırtında annesini taşıyan birini görür. Adam büyük bir heyecanla annesini taşıyor ve tavaf ettiriyor. Bu manzarayı gören Hz Aişe (ra) Peygamberimize ‘Bu adam bu haliyle bu kadının hakkını ödemiş midir’ diye soruyor. Hz Peygamber (sav) ‘Hayır’ diyor. ‘Kendisini doğuran kadının bir sancısının hakkını bile ödememiştir’ buyuruyor. Dolayısıyla snne hakkı o kadar fazladır. İyilik, erdem, adalet, cesaret, hoşgörü, tevazu, sabır, sadakat, sevgi ve paylaşmayı o yüce kalplerinde taşıyarak evlatlarına aktaran annelerimiz, aynı zamanda ilk öğretmenimiz olduğunu unutmamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, başta şehit ve gazilerimizin anneleri olmak üzere kıymetli eşim ve tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, sevginin ve iyiliğin kaynağı annelerimize saygılarımı sunuyorum”

 

Kaynak: PHA

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r-tüm-haberler-bilesen
300x250r-tüm-haberler-bilesen-2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.