HABER ALMA HAKKI DEMOKRASİNİN GEREĞİDİR
Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman İl Başkanı Engin Doğan, 24 Temmuz Basın Bayramının 111’inci yıl dönümünde yayınladığı mesajında basın emekçilerinin sorunlarına dikkat çekti.
Basın Bayramı olarak kutlanan 24 Temmuz’un sansürün kaldırılmasının yıl dönümü olduğunu anımsatan Başkan Doğan, “Ülkemizde basın üzerindeki sansür ve baskı AKP iktidarı ile daha da artmıştır. Türkiye Dünya Demokrasi Endeksinde 167 ülke arasında 102’nci; Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’nde 180 ülke arasında 158’inci; Hukukun Üstünlüğü Endeksi’nde 142 ülke arasında 117’nci sıraya geriledi” dedi.
MÜCADELEMİZ SÜRECEK
Basının özgür olmasının önemine vurgu yapan Başkan Doğan, şöyle devam etti: “Doğru haber alma, doğruları ve gerçekleri bilme, doğru bilgilenme hakkı demokrasinin gereğidir. Basın özgürlüğü sağlanana ve ülkemiz her alanda adalete kavuşana kadar mücadelemiz sürecek. Tüm baskılara rağmen halkın haber alma hakkı için mücadele eden basın emekçilerinin günü kutlu olsun.” ifade etti
Haber Merkezi
GENEL
23 gün önceV力DEO GALER力
10 Temmuz 2025GENEL
10 Temmuz 2025GENEL
10 Temmuz 2025V力DEO GALER力
10 Temmuz 2025GÜNDEM
10 Temmuz 2025S力YASET
10 Temmuz 2025Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.