DOLAR 32,3694 0.15%
EURO 34,9865 -0.29%
ALTIN 2.324,490,23
BITCOIN 22761221,31%
Adıyaman
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

12:37

ÖĞLE Vakti

Fatih Erbakan: İktidar Kasım’da erken seçime gidebilir

Fatih Erbakan: İktidar Kasım’da erken seçime gidebilir

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, mevcut ekonomik şartların artık sürdürülemez bir noktaya geldiğini belirterek, “İşte bu yüzden diyorum ki, iktidarın mevcut şartlarda bu kışı geçirmesi zor görünüyor. Dükkanı döndüremiyorlar. Kasım’da erken seçim yapabilirler.” ifadelerini kullandı.

ABONE OL
12 Eylül 2022 23:25
Fatih Erbakan: İktidar Kasım’da erken seçime gidebilir
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, mevcut ekonomik şartların artık sürdürülemez bir noktaya geldiğini belirterek, “İşte bu yüzden diyorum ki, iktidarın mevcut şartlarda bu kışı geçirmesi zor görünüyor. Dükkanı döndüremiyorlar. Kasım’da erken seçim yapabilirler.” ifadelerini kullandı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Trabzon’da partisinin 2’nci olağan il kongresine katıldı.
Anket firmalarına uyarı: Mahçup olursunuz!

Kongrede yaptığı açıklamada anket firmalarına seslenen Erbakan, “Daha önce de uyardık; ‘Gelin yapmayın etmeyin. Şurada seçime bir şey kalmadı. Böyle yapmaya devam ederseniz seçim akşamı Yeniden Refah Partisi’nin oy patlaması karşısında mahcup olursunuz, kaçacak yer ararsınız’ dedik. İnsaflı olun. Bir kez daha uyarıyoruz. En son yine suçüstü oldular? Artvin İl Başkanımızı arıyorlar… Ankette partileri sayıyor seçeneklerde Yeniden Refah Partisi yok. İl Başkanımız Yeniden Refah Partili olduğunu söyleyince ‘Kararsızlara yazacağız’ diyorlar sizi… Erbakan hocamızın güzel bir sözü vardı: Anketler bizi kaç gösteriyorsa o rakamın başına bir 1 ekleyeceksiniz. Bizim gerçek oyumuzu öyle bulursunuz. Şimdi biz Milli Görüş’ün ikinci 40 yılında başına 2 rakamını koyacağız ve gerçek oy oranımızı bulacağız inşallah.” Diye konuştu.

Kasım’da erken seçim olabilir
İktidarın uyguladıkları borç faiz zam ekonomisi nedeniyle ülkeyi iflasa sürüklediğini belirten Erbakan, bu şartların sürdürülemez olduğunu, Kasım’da seçim olabileceğini ileri sürdü:
“Kaynak lazım olduğu zaman borç al. O borcun faizini zamla vergiyle millete ödet. Devletin ve milletin varlıklarını sata sata borcu öde. Böyle yapa yapa şimdi deniz bitti. Merkez Bankası’nın rezervi eksi 62 milyar dolara kadar düştü. Dış borç ödeyecek döviz yok. Bir senede geri ödenmesi gereken dış borç 180 milyar doları buluyor. Dış ticaret açığı 100 milyar dolar… Yani 1 senede 280 milyar dolar bulmaları lazım. Neredeyse her gün 1 milyar dolar eder bu. Ancak bulunamıyor. Çünkü ülke olarak kredibilitemiz kalmamış. Swap anlaşmaları peşinde koşuyorlar. Katar’ın, Suudi Arabistan’ın peşinde koşuyorlar. Yani borcu borçla kapatma peşindeler. Sayın Cumhurbaşkanı 2 gün önce bunu itiraf etti: ‘Saolsun dostlarımızdan aldığımız borçlarla Merkez Bankasını rahata çıkaracağız’ diyor. İktidarın mevcut şartlarda bu kışı geçirmesi zor görünüyor. Çünkü dükkanı döndüremiyorlar. Bu yüzden diyorum ki Kasım’da erken seçim yapabilirler.”
OVP’nin manası: ‘3 sene daha iktidarda kalırsam ülkeyi batırmaya devam edeceğim’

Geçtiğimiz günlerde açıklanan Orta Vadeli Programı da eleştiren Erbakan, “Geçtiğimiz günlerde açıkladıkları manası Orta Vadeli Program daha fazla borç daha fazla bütçe açığı, daha fazla vergi daha fazla faiz ödemesi, daha yüksek döviz kuru ve yüksek döviz kurundan dolayı da daha yüksek enflasyon demek. Sayın Cumhurbaşkanı her açıklamasında milletten sabır istiyor ama kendi açıkladıkları OVP’ye göre sabrederek hiçbir şeyin düzelmeyeceğini gösteriyor. İşte rakamlar ortada: 2021’de 201,5 milyar TL olan merkezi yönetim bütçe açığının 2022’de 461,2 milyar TL’ye yükselmiş yani 1 senede 2,5 misli artmış, 2023’te de 659,4 milyar liraya çıkacak. Kimseyi kandırmıyorlar. Çok samimi ve açık bir şekilde oynuyorlar. Diyor ki ‘beni 3 sene daha İktidarda tutarsan bu ülkeyi batırmaya devam edeceğim.’ Benden sonra 40 sene bu enkazı düzeltmeye uğraşacaksınız diyor. Orta Vadeli Programın manası bu.” İfadelerini kullandı.

Enflasyonda açık ara dünya şampiyonuyuz
‘İktidarın tarih yazdığı bir diğer alan da enflasyon rakamları’ diyen Erbakan eleştirilerine şöyle devam etti: “Son 24 yılın rekorunu kıran enflasyon vatandaşı her geçen gün daha da yoksullaştırırken iktidar ise sürekli global enflasyonu öne sürerek vatandaştan sabır istiyor. Enflasyon canavarını tek haneye düşürme hedefi ile yola çıkan AK Parti hükümeti, aradan geçen 20 yılda Türkiye’yi uluslararası arenada da dünyanın en yüksek enflasyonuna sahip ülke haline getirdi. Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) Temmuz 2022 enflasyon oranlarına göre Türkiye, yeni ekonomi modelinin uygulanmaya başlandığı Eylül 2021’den itibaren depara kalkarak yıllardır krizle boğuşan Arjantin’i geçti ve dünyada en yüksek enflasyonu yaşayan ülke oldu. Arjantin’de şu anda enflasyon yüzde 71 seviyesinde Türkiye’de ise yüzde 81. Gerçek enflasyon ise ENAG’a göre yüzde 181… Ki bunun daha doğru olduğunu çarşıda pazarda görüyoruz. Yıllık yüzde 181 enflasyonla ne Arjantin ne Venezuella bizimle yarışamaz. Kayıtsız şartsız dünyada enflasyonda şampiyonuyuz. İşte geldiğimiz nokta budur.”

Sayın Erdoğan işsizler ordusu ‘utanmadan sıkılmadan’ büyüyor!
“Sayın Erdoğan, “Yahu Utanmadan sıkılmadan diyorlar ki işsizlik var. Ne işsizliği ya? Yeter ki iş istesin vatandaş, iş çok” dese de rakamlar bizi haklı çıkartıyor; kendi açıkladıkları rakamlarda 15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı yüzde 20.3’e yükseldi. Resmi işsizlik oranı yüzde 10.3, geniş tanımlı işsiz sayısı 8.2 milyon kişiye çıktı. Bugün Türkiye’de gerçek işsizlik 10 milyonun üzerinde… Bizi doğrulayan rakamlar ise son bir haftada çeşitli kamu kurumları tarafından açılan toplam 455 kişilik işçi kadrosu için tam 113 bin 812 kişi başvuru yaptı. Hani iş çoktu Sayın Erdoğan bu başvurular ne o zaman?”

İktidardan da muhalefetten de bu millete hayır gelmez
Hiçbir ittifakın içinde olmadıklarını bir kez daha vurgulayan Erbakan, 6’lı Masa’ya ilişkin de şu eleştirilerde bulundu:
“Biz niye 2 ittifakta değiliz? İktidardan da, muhalefet kanadından da bir hayır gelmez. Buna inanıyoruz da onun için. Ne masa başındakiler ile ne kasa başındakilerle kurtuluşa eremeyiz. Kurtuluşa ermek istiyorsak mutlaka ama mutlaka Milli Görüş’e sarılmamız lazım, Yeniden Refah’ı, iktidara getirmemiz lazım. Bu 6 tane benzemez bugüne kadar 30 kere baş başa, 6 kere de masa başında tam 36 kez bir araya geldi. Ya 36 kez toplanıp, yemek yiyip, içip dağılıyorsunuz ne konuşuyorsunuz Allah aşkına? Gerçekten de merak ediyorum. Şu ekonomik krizle ilgili bir çözüm önerisi, somut olarak ortaya koyuyor musun? Yeniden Refah Partimizin yaptığı gibi bir kaynak paketinizi ortaya koyabiliyor musun? Aylardan beri 36 kez bir araya geliyorsunuz bir cumhurbaşkanı adayı ortaya koyabiliyor musun? Hayır, hiçbir tanesi yok. Toplanıyorlar fotoğraf çektiriyorlar, yiyorlar, içiyorlar ve dağılıyorlar; manzara bu”

Tek liste ile gidilen kongrede Süleyman Pulat, Yeniden Refah Partisi’nin Trabzon İl Başkanı seçildi.
Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r-tüm-haberler-bilesen
300x250r-tüm-haberler-bilesen-2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.