Perre Offroad Kulübü üyesi ve doğa tutkunu Ramazan Dündar, Avacık Yaylası’nda gerçekleştirdiği yolculuk sırasında boz ayıyla karşılaştı.
Gece saatlerinde aracın farlarıyla aydınlanan yolda ilerleyen boz ayı, Dündar tarafından cep telefonuyla kaydedildi.
YOLDA BİR SÜRE KOŞTU
Yaklaşık 24 saniyelik görüntüde boz ayının, önündeki araçtan uzaklaşmaya çalışarak yayla yolunda bir süre koştuğu görülüyor.
Aracın önünde ilerleyen ayı, daha sonra yol kenarındaki araziye yönelerek karanlıkta gözden kayboluyor.
Görüntüler, Gerger’in dağlık alanları ve yaylalarındaki yaban hayatı çeşitliliğini bir kez daha ortaya koydu.
YABAN HAYATINA SAYGI ÇAĞRISI
Perre Offroad Kulübü üyeleri, doğa ve offroad faaliyetleri sırasında yabani hayvanların takip edilmemesi, doğal yaşam alanlarında rahatsız edilmemesi ve güvenli mesafenin korunması gerektiğine dikkat çekti.
Avacık Yaylası’nda kaydedilen görüntüler, Gerger’in doğal zenginliklerinin ve bölgedeki yaban hayatının korunmasının önemini de yeniden gündeme taşıdı.
Kaynak : PERRE
GENEL
08 Eylül 2026GENEL
08 Eylül 2026GENEL
08 Eylül 2026SİYASET
08 Eylül 2026GENEL
08 Eylül 2026GENEL
08 Eylül 2026GENEL
08 Eylül 2026
1
Kaçak tütüne Balıkesir’den düğmeye basıldı
10376 kez okundu
2
Adıyaman’da bandrolsüz 400 kilo sucuk ele geçirildi
6450 kez okundu
3
Motosiklet yayaya çarptı: 2 yaralı – Videolu Haber
6102 kez okundu
4
Otel enkazından yaralı kurtarılan rehber, 49 günlük yaşam savaşını kaybetti
5784 kez okundu
5
Adıyaman’da özel harekat polisi toprağa verildi – Videolu Haber
5333 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.