• HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • DİĞER
İlk Ders; Terörsüz Türkiye

İlk Ders; Terörsüz Türkiye

Adıyaman Üniversitesi, 2026-2027 akademik yılının ilk dersini “Terörsüz Türkiye: Toplumsal Bütünleşme” başlığıyla verecek.

ABONE OL
22 Eylül 2026 21:39
İlk Ders; Terörsüz Türkiye
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adıyaman Üniversitesi, 2026-2027 akademik yılının ilk dersini “Terörsüz Türkiye: Toplumsal Bütünleşme” başlığıyla verecek. Dersi, Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Bekir Kocadaş verecek.

2026-2027 akademik yılının ilk dersi olan “Terörsüz Türkiye: Toplumsal Bütünleşme” dersi, 23 Eylül 2026 Çarşamba günü saat 10.00’da Mustafa V. Koç Konferans Salonu’nda düzenlenecek. Dersi, Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Bekir Kocadaş verecek. Tüm öğrenciler ile akademik ve idari personel davetli.

Ülkenin toplumsal huzuru, birlik ve beraberliği açısından önem taşıya program, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) çağrısı doğrultusunda 81 ildeki tüm üniversitelerde hayata geçecek. YÖK, üniversitelerden 2026-2027 eğitim-öğretim yılı açılış törenleri ve ilk derslerde “ Terörsüz Türkiye” hedefinin ele alınmasını istemişti.

YÖK Başkanı Erol Özvar imzasıyla üniversitelere gönderilen yazıda, Türkiye’nin huzur, güvenlik, milli birlik ve toplumsal bütünleşmesinin güçlendirilmesine yönelik bir süreçten geçtiği vurgulanmış; üniversitelerin bilimsel birikimleriyle konuyu sosyal, ekonomik, hukuki, siyasi, kültürel ve güvenlik boyutlarıyla incelemeleri talep edilmişti. Açılış derslerinin öğrencilerin farkındalığını artırması ve toplumsal bütünleşmeye katkı sağlaması hedefleniyor.

Adıyaman Üniversitesi’ndeki ilk ders, bu çerçevede sosyolojik bir bakışla “toplumsal bütünleşme” temasını merkeze alacak. Prof. Dr. Kocadaş, üniversitenin Sosyoloji Bölümü’nü kuran isimlerden biri. Akademik çalışmaları arasında toplumsal yapı, göç, gençlik, sapma ve medya-toplum ilişkileri yer alıyor.

Haber Merkezi

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP
300x250r-tüm-haberler-bilesen
300x250r-tüm-haberler-bilesen-2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.