ÖĞRENCİ AFFININ KAPSAMI GENİŞLİYOR
Kanun teklifinin imza sahiplerinden AK Parti Niğde Milletvekili Cevahir Uzkurt, düzenlemenin yükseköğretim sistemini güncel ihtiyaçlara uygun hale getirmeyi ve eğitim hakkını güçlendirmeyi amaçladığını söyledi.
Uzkurt, daha önce çıkarılan öğrenci aflarından yararlanmış ancak çeşitli nedenlerle eğitimini tamamlayamamış öğrencilerin de yeni düzenlemeden faydalanabileceğini belirterek, “Geçmiş aflardan yararlanmış ancak eğitimini tamamlayamamış öğrencilerimiz de bu aftan istifade edebileceklerdir.” dedi.
GENEL KURULDA FARKLI GÖRÜŞLER DİLE GETİRİLDİ
Teklifin görüşmeleri sırasında siyasi parti temsilcileri düzenlemeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Yeni Yol Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, teklifin yükseköğretim sisteminde kapsamlı bir reform niteliği taşımadığını savunurken, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Şenol Sunat, akademisyenlere yönelik güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması düzenlemesini eleştirdi.
CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap ise yabancı uyruklu asistan hekimlere ilişkin düzenlemeler konusunda görüşlerini paylaştı.
MHP’DEN ‘FIRSAT EŞİTLİĞİ’ VURGUSU
MHP Grup Başkanvekili Filiz Kılıç, Türkiye’de yükseköğretime erişimin önemli ölçüde arttığını belirterek, öğrenci affının milyonlarca kişiyi ilgilendiren önemli bir düzenleme olduğunu ifade etti.
Kılıç, devletin birliğine karşı suç işleyenler, terör örgütleriyle bağlantılı olanlar, güvenlik güçlerine yönelik suçlardan hüküm giyenler ile işkence, cinsel saldırı, çocuk istismarı ve uyuşturucu ticareti suçlarından mahkûm olanların düzenlemeden yararlanamayacağını söyledi.
MUHALEFET EKONOMİK GEREKÇELERE DİKKAT ÇEKTİ
Yeni Parti İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, öğrenci affının önemli bir beklentiyi karşıladığını ancak üniversite eğitimini yarıda bırakan öğrencilerin temel sorununun ekonomik koşullar olduğunu dile getirdi.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de ekonomik sıkıntılar, barınma sorunları ve psikolojik nedenlerin öğrencilerin eğitim hayatından kopmasına yol açtığını belirterek, öğrenci affına ilişkin düzenlemeyi olumlu karşıladığını ifade etti.
GÖRÜŞMELER TAMAMLANDI
Kanun teklifinin tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından TBMM Başkanvekili Celal Adan birleşime ara verdi. Aranın ardından komisyonun yerini almaması nedeniyle Genel Kurul’un çalışmaları saat 14.00’e ertelendi.
Kaynak : PERRE
GENEL
28 gün önceGENEL
29 Temmuz 2026SİYASET
29 Temmuz 2026GENEL
29 Temmuz 2026GENEL
29 Temmuz 2026GENEL
29 Temmuz 2026EĞİTİM
29 Temmuz 2026
1
SANKO Üniversitesi kompozisyon yarışması düzenlendi
25309 kez okundu
2
YKS Adıyaman’da Yapılabilecek
22848 kez okundu
3
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hemşirelik Haftası kutlandı
20498 kez okundu
4
Trump’tan seçim sonrası ilk mülakat
12034 kez okundu
5
Kursiyerlerin el eme göz nuru sergisine yoğun ilgi
10432 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.