DOLAR 32,3759 0.15%
EURO 34,9784 -0.3%
ALTIN 2.324,100,21
BITCOIN 2264089-0,44%
Adıyaman
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK Vakti

Türkiye NATO ve UİMDER Azerbaycan Kanalında

Türkiye NATO ve UİMDER Azerbaycan Kanalında

UİMDER'in kuruluş ilanı ile NATO-Türkiye ilişkilerinde yeni dönem, NATO’ya yeni üyeliklerin değerlendirilmesi 30 Haziran 2022 tarihinde, akşamı saat 21.00’de Azerbaycan’ın Kanal 13 Televizyonunda canlı yayında yapıldı. Canlı yayın uluslararası çapta izleyici buldu.

ABONE OL
1 Temmuz 2022 14:09
Türkiye NATO ve UİMDER Azerbaycan Kanalında
1

BEĞENDİM

ABONE OL

UİMDER’in kuruluş ilanı ile NATO-Türkiye ilişkilerinde yeni dönem, NATO’ya yeni üyeliklerin değerlendirilmesi 30 Haziran 2022 tarihinde, akşamı saat 21.00’de Azerbaycan’ın Kanal 13 Televizyonunda canlı yayında yapıldı. Canlı yayın uluslararası çapta izleyici buldu.

Azerbaycan Televizyonu Kanal 13’ün program yapımcısı ve moderatörü Rıfat Muratlı’nın sunduğu programa yeni kurulan UİMDER’in Genel Başkan Yardımcısı İsmail CİNGÖZ dernek ve şahsı adına konuşmacı olarak katıldı.

Program, UİMDER’in, tam adı ile Uluslararası İnternet Medya İletişim Yayıncıları Derneğinin kurulduğunun ilanı ile başladı. Program yapımcısı MURATLI programa ‘UİMDER hayırlı olsun’ diyerek başladı. Derneğin açılışını ilan ettikten sonra sözü program konuğuna bıraktı. Siyaset Bilimci olan, yeni kurulan derneğin Genel Başkan Yardımcılarından Teşkilat ve İdari İşler Başkanı İsmail CİNGÖZ, UİMDER’in kuruluşunu, amacını, manifestosunu, ulusal ve uluslararası arenadaki önemini ilk kez Kanal 13’te açıklamış oldu. Muratlı ve Cingöz, UİMDER’in başta Türkiye ve Azerbaycan olmak üzere tüm Türk dünyasına, global iletişim ve paylaşım ağına hayırlı olması dileklerini dile getirdiler.

Cingöz, derneğin kurucu Başkanının Serdar AKYOL olduğunu, kurucu yönetim kurulunda 11 üyenin (Başkanlığın) bulunduğunu ve henüz ilk adımlar olmasına rağmen UİMDER’e Temsilcilik düzeyinde şimdiden Azerbaycan, Kazakistan, Kıbrıs, Özbekistan, Almanya, Hindistan temsilcilerinin de katıldığını söyledi.

Bu ilk haberden sonra, gündemde büyük yer alan Türkiye ve NATO ilişkileri ile NATO’nun yeni üyeliklerine (İsveç ve Finlandiya) ilişkin Türkiye’nin tutumu konuları programda masaya yatırıldı. Program, soru ve cevap şeklinde devam etti. Moderatör ve canlı yayını izleyen çok sayıda takipçi Cingöz’e sorular yöneltti. Siyaset Bilimci olan CİNGÖZ, gündemle ilgili önemli açıklama ve yorumlarda bulundu. Canlı yayın çok yoğun bir şekilde izlendi.

Programda UİMDER’in kuruluşuna dair resmi Basın Bildirisinin de 2 Temmuz 2022 tarihinde Derneğin Genel Merkezinin bulunduğu başkent Ankara’da kamuoyu ile paylaşılacağı da dile getirildi.

Rana İslam Değirmenci
UİMDER Strateji Geliştirme Başkanı



Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r-tüm-haberler-bilesen
300x250r-tüm-haberler-bilesen-2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.