AZİZ TAŞTAN’IN ADI YAŞATILACAK
Açılışta konuşan müzik öğretmeni ve sanatçı Hasan Hüseyin Taştan, 6 Şubat depremlerinde yaşamını yitiren Adıyaman’ın sevilen sanatçılarından Aziz Taştan’ın adını yaşatmayı amaçladıklarını belirtti.
Taştan, akademinin yalnızca bir eğitim merkezi olmayacağını, aynı zamanda Adıyaman’ın kültür ve sanat hayatına katkı sunacak önemli bir merkez olarak faaliyet göstereceğini ifade ederek, memleketi sanatsal etkinliklerle daha ileri bir noktaya taşımayı hedeflediklerini söyledi.

SANATÇILARDAN DAYANIŞMA KONSERİ
Açılış programında Adıyamanlı sanatçılar da Hasan Hüseyin Taştan’ı yalnız bırakmadı.
Yaklaşık beş saat süren konserde Umut Taştan, Barış Songül, Büşra Çakır, Olgun Eren, Hayri Poyraz, Alican Altunbaş, Serhat Faysal Poyraz, Mehmet Öztekin, Kaan Aydın, Civan Harmancı, Biyan Sağnıç ve Muhammed Öztürk sahne alarak performanslarını sergiledi.
Programın sunuculuğunu ise yazar ve şair Murat Kayış üstlendi.

AÇILIŞA YOĞUN KATILIM
Sahne Sanat Akademisi’nin açılışına Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Adıyaman Baro Başkanı Av. Bilal Doğan, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Gani Bereket, İnsan Hakları Derneği Adıyaman Şube Başkanı Av. Bülent Çınar, Diş Hekimleri Odası Başkanı Prof. Dr. Nihal Harmancı, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Aziz Çelik, Demokratik Bölgeler Partisi Eş Başkanı Suzan Şan, DEM Parti Adıyaman İl Yönetimi ile Demokratik Alevi Dernekleri Eş Başkanı Ercan Nuğut’un yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

İŞLETMELERDEN DESTEK
Açılışa kentte faaliyet gösteren bazı işletmeler de destek verdi. Anka Kültür Cafe işletmecileri Hanifi Taştan, Mehmet Taştan ve Hasan Leblebici ile Şükrü Çiğköfte işletmecisi Şükrü Aydın, etkinliğe katkı sunarak dayanışma örneği sergiledi.
Kaynak : PERRE





GENEL
4 gün önceGENEL
06 Ağustos 2026GENEL
06 Ağustos 2026SİYASET
06 Ağustos 2026GENEL
06 Ağustos 2026GENEL
06 Ağustos 2026GENEL
06 Ağustos 2026
1
Başkan Aydın: Enerjimizi Adıyaman için harcıyoruz
32019 kez okundu
2
SANKO Üniversitesi kompozisyon yarışması düzenlendi
25328 kez okundu
3
Yeniden Refah’tan dikkat çeken Soylu-Özdağ çağrısı
14839 kez okundu
4
Sivas’ta on binler Doğu Türkistan ve Filistin için ayakta
13242 kez okundu
5
Adıyamanlılar ADVAK’ta Bayramlaşacak
12601 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.