ABD Başkanı Donald Trump, İran ile Pakistan’ın başkenti İslamabad’da gerçekleştirilen müzakerelerin sonuçsuz kalmasının ardından Hürmüz Boğazı’na ilişkin sert bir açıklama yaptı. Nükleer program konusunda anlaşma sağlanamadığını belirten Trump, ABD donanmasının boğazda deniz trafiğine yönelik blokaj sürecini başlatacağını bildirdi.
Trump, görüşmelerde birçok başlıkta ilerleme kaydedildiğini ancak asıl kritik mesele olan nükleer dosyada uzlaşma çıkmadığını ifade etti. Bu nedenle ABD’nin, Hürmüz Boğazı’na giren veya çıkan tüm gemilere yönelik denetim ve engelleme sürecini devreye alacağını belirten Trump, İran kaynaklı herhangi bir saldırıya da sert karşılık verileceğini kaydetti.
Kaynak : PERRE
GENEL
Az önceGENEL
15 gün önceGENEL
29 Mayıs 2026EĞİTİM
29 Mayıs 2026EKONOMİ
29 Mayıs 2026GENEL
29 Mayıs 2026DİĞER HABERLER
29 Mayıs 2026
1
Başkan Aydın: Enerjimizi Adıyaman için harcıyoruz
31872 kez okundu
2
SANKO Üniversitesi kompozisyon yarışması düzenlendi
25166 kez okundu
3
Yeniden Refah’tan dikkat çeken Soylu-Özdağ çağrısı
14691 kez okundu
4
Sivas’ta on binler Doğu Türkistan ve Filistin için ayakta
13141 kez okundu
5
Adıyamanlılar ADVAK’ta Bayramlaşacak
12492 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.