Adıyaman merkez Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan 7 katlı bir binanın çatısına çıkan inşaat işçileri, ödenmeyen ücretleri nedeniyle eylem başlattı. Naz firması bünyesinde köy evlerinin yapımında çalıştıkları belirtilen işçiler, firmanın hak ediş ödemelerini alamadığı ve bu nedenle maaşlarının ödenmediği iddiasıyla çatıya çıktı.
EKİPLER SEFERBER OLDU
İşçilerin binanın çatısında olduğunu gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye polis, itfaiye, UMKE ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.
Polis ekipleri Atatürk Bulvarı çevresinde güvenlik önlemleri alırken, trafik ve yaya geçişleri kontrollü şekilde sağlandı. İtfaiye ve sağlık ekipleri de yaşanabilecek olumsuzluklara karşı bölgede hazır bekletildi.
HAK EDİŞ ÖDEMELERİYLE İLGİLİ İDDİA
İşçilerin eylemine gerekçe olarak gösterilen ücret sorununun, firmanın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan hak ediş ödemelerini alamamasından kaynaklandığı ileri sürüldü.
Bakanlık tarafından firmaya yapılması gereken ödemelerin durumu ve işçilerin alacaklarına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
Kaynak : PERRE


GENEL
12 gün önceGENEL
19 gün önceASAYİŞ
19 gün önceSPOR
26 Ekim 2026GENEL
26 Ekim 2026GENEL
26 Ekim 2026GENEL
26 Ekim 2026
1
Başkan Aydın: Enerjimizi Adıyaman için harcıyoruz
32216 kez okundu
2
SANKO Üniversitesi kompozisyon yarışması düzenlendi
25546 kez okundu
3
Yeniden Refah’tan dikkat çeken Soylu-Özdağ çağrısı
15034 kez okundu
4
Sivas’ta on binler Doğu Türkistan ve Filistin için ayakta
13364 kez okundu
5
Adıyamanlılar ADVAK’ta Bayramlaşacak
12735 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.