ATSO Başkanı Mehmet Torunoğlu, deprem illerinde mevcut cirosu 2.5 milyon liranın altında olan mükellefler için Mücbir Sebep halinin 30 Kasım 2025 tarihine kadar uzatıldığını belirterek, “Ancak uygulamanın iş yerleri teslim edilinceye dek sürmesini ve bu süre zarfında Adıyaman’ımızla birlikte 4 deprem ili ve 2 ilçemize ekonomik anlamda azami oranda kolaylıklar sağlanması yönündeki talebimizi yineliyoruz” dedi.
Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mehmet Torunoğlu’nun yoğun şekilde sürdürdüğü Mücbir Sebep Hali Süresinin Uzatılması çabası meyvesini verdi. 6 Şubat depreminden sonra Adıyaman’ın da aralarında bulunduğu önce 11 ilde, sonra depremden en çok etkilenen 4 ilde uygulanan Mücbir Sebep Hali 30 Kasım’a kadar uzatıldı. Torunoğlu, sürenin işyerleri teslim edilene kadar uzatılmasını istedi.
Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mehmet Torunoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan açıklamaya göre, deprem illerinde mevcut cirosu 2.5 milyon liranın altında olan mükellefler için Mücbir Sebep halinin 30 Kasım 2025 tarihine kadar uzatıldığını söyledi.
Torunoğlu, “Oda olarak, uzun süredir yaptığımız çağrıların olumlu karşılık bulmasından dolayı memnuniyet duyuyoruz. Ancak uygulamanın iş yerleri teslim edilinceye dek sürmesini ve bu süre zarfında Adıyaman’ımızla birlikte 4 deprem ili ve 2 ilçemize ekonomik anlamda azami oranda kolaylıklar sağlanması yönündeki talebimizi yineliyoruz” dedi.
Torunoğlu Mücbir Sebep hali başta olmak üzere Adıyaman’ın ekonomik sorunlarıyla ilgili taleplerini içeren dosyayı, Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan’a da teslim etmiş, başken temasları kapsamında bakanlardan da talepte bulunmuştu. Torunoğlu en son geçtiğimiz günlerde Ankara’da yapılan TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda Adıyaman’ın deprem sonrası ihtiyaçlarını ve iş dünyasının beklentilerini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a ve ilgili bakanlara iletmişti.
Başkan Torunoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, ilgili bakanlıkların bakan yardımcıları ile oda ve borsa başkanlarının yer aldığı toplantıda Adıyaman iş dünyasının sorun ve beklentilerini dile getirmişti.
Torunoğlu, 6 Şubat depremlerinin ardından başlatılan Yerinde Dönüşüm Projesi’nin 30 Haziran’da sona ereceğini hatırlatarak, bu sürenin uzatılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, hibe ve kredi desteklerinin güncellenmesi ve KDV oranlarının revize edilmesi talebinde bulundu.
Finansmana erişimde yaşanan zorluklara da dikkat çeken Torunoğlu, özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi adına faizsiz yeni kredi paketlerinin acilen devreye alınması gerektiğini belirtti.
Adıyaman’ın lokomotif sektörlerinden biri olan tekstil başta olmak üzere, emek yoğun sektörlerde faaliyet gösteren firmaların sorunlarını da gündeme taşıyan Başkan Torunoğlu, bu işletmelerin sürdürülebilirliğinin önemine dikkat çekti.
Torunoğlu, şehir merkezinde ve ilçelerde yürütülen çarşı projelerinin esnafın hakkı gözetilerek ve katılımcı bir anlayışla planlanması gerektiğini ifade etti.
Son olarak, Koçali Barajı başta olmak üzere Adıyaman’da yapımı süren sulama projelerinin son durumu hakkında bilgi talep eden ATSO Başkanı, bu projelerin en kısa sürede tamamlanmasının hem tarımsal üretim hem de istihdam açısından kritik önem taşıdığını söyledi.
Haber Merkezi
VİDEO GALERİ
13 Haziran 2025GENEL
13 Haziran 2025GENEL
13 Haziran 2025ASAYİŞ
13 Haziran 2025GÜNDEM
13 Haziran 2025SİYASET
13 Haziran 2025SİYASET
13 Haziran 2025Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.