Milli Eğitim Bakanlığı, dijital eğitim alanındaki çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek yapay zekâ destekli yabancı dil öğrenme platformu DİLİM’i kullanıma sundu. Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, platformun her yaştan vatandaş için ücretsiz öğrenme fırsatı sunduğu belirtildi.
Bakanlık tarafından yerli ve millî teknolojilerle geliştirilen platform, yabancı dil öğrenimini daha erişilebilir hale getirmeyi amaçlıyor. Kullanıcıların bireysel öğrenme süreçlerine uyum sağlayan sistem, konuşma, dinleme, okuma ve yazma becerilerini tek çatı altında buluşturuyor.

İlk etapta İngilizce eğitimi sunacak olan DİLİM platformunun, ilerleyen süreçte farklı yabancı dillerle zenginleştirilmesi planlanıyor. Yapay zekâ destekli yapısı sayesinde kullanıcıların seviyelerine göre kişiselleştirilmiş içerikler sunan uygulama, dil öğrenme sürecini daha etkili hale getirmeyi hedefliyor.

“Öğrenciler Kendi Değerleriyle Dünyaya Hazırlanıyor”
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, platformun hizmete açıldığını duyurarak, DİLİM’in güvenli ve millî bir dil öğrenme altyapısına sahip olduğunu ifade etti.
Bakan Tekin, “Yapay zekâ destekli, güvenli ve millî dil öğrenme platformu DİLİM ile öğrenciler kendi değerleriyle dünyaya hazırlanıyor. Milletimize ve evlatlarımıza hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

“Zaman Kısıtı, Mekân Sınırı Yok”
Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan paylaşımda ise platformun fırsat eşitliği temelinde geliştirildiği vurgulandı. Açıklamada, “Zaman kısıtı, mekân sınırı yok. Her yaştan herkesin öz öğrenme alanı ve fırsat eşitliğiyle konuşacağı bir yabancı dil, bir tık ötenizde. Türkiye’nin yabancı dil öğrenme platformu DİLİM’de” denildi.

Kaynak : PERRE
SİYASET
4 gün önceGENEL
18 gün önceGENEL
16 Haziran 2026GENEL
16 Haziran 2026EĞİTİM
16 Haziran 2026EKONOMİ
16 Haziran 2026GENEL
16 Haziran 2026
1
SANKO Üniversitesi kompozisyon yarışması düzenlendi
25208 kez okundu
2
YKS Adıyaman’da Yapılabilecek
22793 kez okundu
3
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hemşirelik Haftası kutlandı
20415 kez okundu
4
Trump’tan seçim sonrası ilk mülakat
11981 kez okundu
5
Kursiyerlerin el eme göz nuru sergisine yoğun ilgi
10341 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.