Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi ve Kahramanmaraş’ta 14-15 Nisan 2026’da yaşanan üzücü okul saldırıları sonrası İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ülke genelinde devreye aldığı yeni güvenlik tedbirleri uygulamaya girdi.
Adıyaman İl Emniyet Müdürü Arzum Nazman, bu kapsamda kentteki okulları ziyaret ederek alınan önlemlerin yerinde incelenmesini sağladı. Nazman, okullarda görevli emniyet personelinin denetimlerini gerçekleştirdi ve okul müdürleriyle bir araya gelerek koordinasyon çalışmalarını değerlendirdi.
Ziyarette, eğitim kurumlarının iç ve dış güvenliğinin güçlendirilmesi, giriş-çıkış kontrolleri, çevre denetimleri ve olası risklere karşı alınacak ek tedbirler ele alındı. İl Emniyet Müdürü Nazman, “Eğitim yuvalarımızın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla yürütülen çalışmaların en üst düzeyde olmasını hedefliyoruz” mesajını verdi.
Yetkililer, yeni tedbirlerin okullarda sabit emniyet personeli görevlendirilmesi, risk analizi yapılması ve öğrenci-öğretmen güvenliğinin her yönden korunması gibi adımları içerdiğini belirtiyor. Adıyaman’da da bu çerçevede yoğun denetimlerin devam edeceği ifade edildi.
Tüm eğitim çalışanları ve öğrenciler için güvenli ve başarılı bir eğitim dönemi temennisiyle, ilgili kurumların çalışmalarının takipçisi olunacağı vurgulandı.
Haber Merkezi





EĞİTİM
12 gün önceEKONOMİ
12 gün önceGENEL
12 gün önceDİĞER HABERLER
12 gün önceGENEL
12 gün önceASAYİŞ
12 gün önceASAYİŞ
12 gün önce
1
SANKO Üniversitesi kompozisyon yarışması düzenlendi
25077 kez okundu
2
YKS Adıyaman’da Yapılabilecek
22715 kez okundu
3
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hemşirelik Haftası kutlandı
20300 kez okundu
4
Trump’tan seçim sonrası ilk mülakat
11902 kez okundu
5
Kursiyerlerin el eme göz nuru sergisine yoğun ilgi
10223 kez okundu
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.