DOLAR 32,5051 -0.13%
EURO 35,0606 0.47%
ALTIN 2.434,150,47
BITCOIN 21024430,89%
Adıyaman
26°

KAPALI

04:02

İMSAK Vakti

(UİMDER),İlk Yönetim Kurulu Toplantısını Gerçekleştirdi

(UİMDER),İlk Yönetim Kurulu Toplantısını Gerçekleştirdi

Uluslararası İnternet Medya ve İletişim Yayıncıları Derneği (UİMDER), Resmi olarak kurulduktan, sonra İlk Toplantısını Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Doğu Türkistan davasına olan hassasiyeti dolayısıyla kurul toplantısını Doğu Türkistan Kültür Evinde düzenlemeyi seçti.

ABONE OL
3 Temmuz 2022 11:28
(UİMDER),İlk Yönetim Kurulu Toplantısını Gerçekleştirdi
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Uluslararası İnternet Medya ve İletişim Yayıncıları Derneği (UİMDER), Resmi olarak kurulduktan, sonra İlk Toplantısını Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Doğu Türkistan davasına olan hassasiyeti dolayısıyla kurul toplantısını Doğu Türkistan Kültür Evinde düzenlemeyi seçti.

UİMDER Genel Başkanı sayın Serdar AKYOL konuşmasında “Kurul toplantımız için Doğu Türkistan kültür evini seçmemizin nedeni, Doğu Türkistan davasına olan haysiyetimizi kamuoyu ile paylaşmak ve Türk – İslam Dünyasına güzel bir masaj vermektir” dedi.

UİMDER Genel Başkan yardımcısı aynı zamanda Doğu Türkistan Basın ve Medya derneği Başkan vekili Sayın Mir Kamil KAŞGARLI‘da Doğu Türkistan davası için yerel basının önemi ve Türk -İslam dünyası medya kuruluşlarının atması gereken etkili adımlar hakkında öneri ve tekliflerini sundu.

Yaşadığımız çağda, dünya üzerindeki bütün devletlerde devletin gücü ve devlet içindeki bireylerin refahı, biricikliği çağın teknoloji, iletişim ve bilgi düzeyine entegre olabilmek kadar devletin ve bireyin gücüne güç katanlarının medya ve sivil toplum kuruluşlarının olduğunu bilmekten geçer.


Genel Başkan Akyol Yurt içinde ve yurt dışında farklı basın ve medya kuruluşlarında ve bu kuruluşlarda farklı görevlerde olan bir avuç gönüllü, işte bu bilinçle (UİMDER’i) kurmaya karar verdi.

Bir yıl’a yakın yapılan alt yapı çalışmaları sonucunda Derneğimiz, Uluslararası İnternet Medya ve İletişim Yayıncıları Derneği ismi ile 13 Haziran 2022 tarihinde onaylanarak resmi olarak faaliyete başlamıştır.

“Dernek, yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde faaliyet gösteren üye medya, internet-medya ve iletişim gerçek ve tüzel kişilerinin faaliyetlerini etkinleştirmek ve geliştirmek, bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek, sektörel gelişim ve büyümeye katkıda bulunmak, üyeler arasında birlik, beraberlik ve dayanışmayı sağlamak medya, yayıncı ve iletişim sektöründeki gerçek ve tüzel kişilerin toplum yararına faaliyetlerini organize edebilmek amacı ile kurulmuştur.’

UİMDER yukarıda açıklanan amacına uygun sürdüreceği çalışma konuları ve çalışma biçimlerini de belirlemiştir. Bunlar içinde:

“*Derneğin amacına uygun faaliyetlerinin etkinleştirilmesi, geliştirilmesi, toplumla paylaşılabilmesi için araştırmalar yapmak, Proje ve AR-GE merkezleri kurmak,

*Kurs, seminer, atölye, konferans ve panel gibi eğitim çalışmaları düzenlemek; tüm bu düzenlemeler için Akademi açmak; üniversiteler ve gerçek-tüzel kişiliklerle proje bazlı ya da ortak protokollerle koordineli çalışmak,

*Amacın gerçekleştirilmesi için gerekli olan her türlü bilgi, belge, doküman ve yayınları temin etmek, dokümantasyon merkezi çalışmalarını duyurmak için amaçları doğrultusunda gazete, dergi, kitap ve bülten, web sitesi, e-dergi, görsel /görüntülü yayınlar vb. çıkarmak.”

ilk etapta sayılabilir. Elbette ki Derneğin alt yapısını oluşturduğu daha birçok projesi bulunmaktadır. Bunlar yeri ve zamanı geldikçe kamuoyu ile paylaşılacaktır.

UİMDER’in bir diğer etkili olacağı alan da şöyle aktarılabilir:

“Yurt içi ve yurtdışında aynı amaca yönelik faaliyet gösterenlerle iş birliği yapmak, sivil toplum kuruluşları ve platformlar oluşturmak, karşılıklı bilgi alışverişi yaparak bu amaçla bilgi bankası ve iletişim ağı oluşturmak. Uluslararası kuruluşlara akredite olmak.” Bu amaç ve faaliyetle ilgili olarak Genel Mekez dışında Temsilciliklerimiz de olacaktır. Kuruluş aşamasında Azerbaycan Kazakistan, Kıbrıs, Özbekistan, Almanya, Hindistan Temsilcikleri de UİMDER çatısında yer almıştır.

Kurucu üyeler olarak ülkemizin dünya üzerindeki stratejik konumunun ve giderek artan moral değerler gücünün, vizyonunun farkındayız. Ayrıca Türk dünyasının da dünya üzerindeki ‘tek’ sesinin gün geçtikçe daha güçlü çıktığına şahit olabilmenin sevincini bizler de yaşıyoruz. Basın, Yayın ve Medya olarak sesimizi yurt içinde ve yurtdışında daha gür ve daha net çıkarabilmek, milletimiz ve insanlık adına güzel, anlamlı, kalıcı işlere imza atmak için UİMDER olarak var olduğumuzu siz kamuoyu ile paylaşmaktan onur duyarız.

Başkan Akyol Son sözlerinde Yüreği insanlık için çarpan herkesin bize inanarak bizlere destek vereceklerine olan inancımız tamdır. UİMDER Türk ve İslâm âlemine, tüm dünyaya ve insanlığa hayırlı olsun.

Haber: Rana İSLAM DEĞİRMENCİ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r-tüm-haberler-bilesen
300x250r-tüm-haberler-bilesen-2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.