• HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • DİĞER
Yolumuz Gazze, Kalbimiz Memleket

Yolumuz Gazze, Kalbimiz Memleket

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Deniz, Gazze’deki insani krize dikkat çekmek ve oradaki çocukların sesi olmak için başlatılan dayanışma yolculuğu sırasında, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde okullarda yaşanan üzücü saldırı haberleriyle sarsıldıklarını belirtti.

ABONE OL
17 Nisan 2026 01:39
Yolumuz Gazze, Kalbimiz Memleket
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Deniz, Gazze’deki insani krize dikkat çekmek ve oradaki çocukların sesi olmak için başlatılan dayanışma yolculuğu sırasında, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde okullarda yaşanan üzücü saldırı haberleriyle sarsıldıklarını belirtti.

Deniz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Yolumuz Gazze, kalbimiz memleket…” sözleriyle hem Gazze’ye olan dayanışmayı hem de Türkiye’deki eğitim camiasının yaşadığı acıyı bir arada ifade etti.

“Gazze’deki Çocuklar İçin Yola Çıktık, Kendi Evlatlarımızın Yasını Tutuyoruz”

Ali Deniz, büyük bir insani krize dikkat çekmek amacıyla yola çıktıklarını ancak Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’dan gelen acı haberlerle derin üzüntü duyduklarını vurguladı. “Gazze’deki çocuklar için yola çıkmışken, şimdi kendi öğretmenlerimizin ve evlatlarımızın yasını tutuyoruz” diyerek, iki ayrı olayın eğitim camiasını derinden yaraladığını kaydetti.

Vefat eden öğretmen ve öğrencilere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Deniz, başta aileler olmak üzere tüm eğitim camiasına ve aziz milletimize başsağlığı diledi. “Rabbimiz milletimizi her türlü kaza ve beladan muhafaza eylesin” temennisinde bulundu.

Açıklamaya Eşlik Eden Fotoğraf

Paylaşıma eşlik eden fotoğrafta, Ali Deniz ve beraberindeki eğitimciler, Gazze dayanışma yürüyüşü sırasında bir teknede Türk bayrağı ve dayanışma flamalarıyla görülüyor. Mavi deniz fonunda çekilen kare, hem Gazze’ye uzanan eli hem de memleket acısını simgeliyor.

Okul Saldırıları Gündemi

14 Nisan 2026’da Siverek’teki bir mesleki lisede ve 15 Nisan 2026’da Kahramanmaraş’taki bir ortaokulda meydana gelen saldırılar, Türkiye gündemini sarstı. Bu olaylar, okullarda güvenlik tartışmalarını bir kez daha ön plana çıkardı.

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Deniz’in açıklaması, Gazze’ye yönelik insani duyarlılıkla içindeki eğitim camiasının acısını birleştirerek, “Dualarımız Gazze ile birlikte bugün acı yaşayan tüm vatandaşlarımızla” mesajını verdi.

Haber Merkezi

300x250r-anasayfa-bilesen2

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP
300x250r-tüm-haberler-bilesen
300x250r-tüm-haberler-bilesen-2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.