Sırrı Süreyya Önder, vefatının birinci yılında İstanbul’da kabri başında düzenlenen programla anıldı. Anma etkinliğine, Çağdaş Adıyamanlılar Platformu Başkanı Aziz Levent Binzet ve İstanbul’da yaşayan Adıyamanlılar katıldı. ÇADAP Başkanı Aziz Levent Binzet, anma programının ardından yaptığı açıklamada, “Bugün, memleketimizin en büyük değerlerinden, güzel insan Sırrı Süreyya Önder’i vefatının birinci yılında kabri başında derin bir özlem, saygı ve rahmetle andık” dedi.

Başkan Binzet, Önder’in hayatı boyunca barış, adalet ve kardeşlikten yana bir duruş sergilediğini “Hayatı boyunca barıştan, adaletten ve kardeşlikten yana olan; sözünü sakınmadan, yüreğini ortaya koyarak mücadele eden Önder, sadece bir siyasetçi değil, aynı zamanda vicdanın ve samimiyetin sesi oldu. Mizahıyla acıyı hafifleten, zekâsıyla düşündüren, duruşuyla ilham veren bir insandı” ifadelerini kullandı.

Binzet açıklamasında, “Onun bıraktığı iz; yalnızca sözlerinde değil, kalplerimizde ve bu toprakların ortak hafızasında yaşamaya devam ediyor. Her hatırladığımızda bir tebessümle birlikte derin bir özlem de hissediyoruz” dedi.

Önder’i minnetle andıklarını belirten Binzet, “Bugün bir kez daha minnetle anıyor; hatırasını yaşatmanın, onun savunduğu değerlere sahip çıkmanın hepimizin sorumluluğu olduğunu biliyoruz. Ruhu şad, mekânı cennet olsun. Seni unutmadık, unutmayacağız” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Haber Merkezi













GENEL
8 gün önceEĞİTİM
21 gün önceEKONOMİ
21 gün önceGENEL
21 gün önceDİĞER HABERLER
21 gün önceGENEL
21 gün önceASAYİŞ
21 gün önce
1
Başkan Aydın: Enerjimizi Adıyaman için harcıyoruz
31819 kez okundu
2
SANKO Üniversitesi kompozisyon yarışması düzenlendi
25105 kez okundu
3
Yeniden Refah’tan dikkat çeken Soylu-Özdağ çağrısı
14634 kez okundu
4
Sivas’ta on binler Doğu Türkistan ve Filistin için ayakta
13105 kez okundu
5
BMC VE MİLLİ TANK ALTAY
10600 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.