DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22411281,32%
Adıyaman
31°

AÇIK

12:38

ÖĞLE Vakti

Bakan Fidan ile HAMAS Siyasi Büro Başkanı Heniyye bir araya geldi

Bakan Fidan ile HAMAS Siyasi Büro Başkanı Heniyye bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Doha’da, HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile bir araya geldi.

ABONE OL
9 Haziran 2024 21:33
Bakan Fidan ile HAMAS Siyasi Büro Başkanı Heniyye bir araya geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Bakan Fidan, Türkiye-Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Yüksek Düzeyli Stratejik Diyalog Dışişleri Bakanları 6. Toplantısı’na katılmak üzere bulunduğu Doha’da, HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile bir araya geldi.

Görüşmeye ilişkin HAMAS da bir açıklama yaparak görüşmede Gazze’de devam eden savaşla ilgili son saha ve siyasi gelişmelerin ele alındığını bildirdi.

HAMAS açıklamasına göre Heniyye, dün işgal rejiminin Nuseyrat kampında gerçekleştirdiği menfur katliama atıfta bulunarak, Filistin halkına yönelik bariz saldırıyı durdurmak için gösterilen çabalardaki gelişmeleri değerlendirdi.

Heniyye, olası bir anlaşmaya, saldırıların kalıcı olarak durdurulması, esir takası, yeniden imar ve işgalin Gazze Şeridi’nden tamamen çekilmesinin de dahil olması gerektiğini kaydetti.

Bakan Fidan ise Filistin halkının şehitlerine, özellikle de Nuseyrat katliamı şehitlerine taziyelerini ileterek katliamı kınadı.

Görüşmede Fidan, ülkesinin ateşkes için yaptığı diplomasi, Filistinlilerin haklarını destekleme çabalarını ve İstanbul’daki Gazze konulu D8 zirvesi toplantısına değindi.

Türkiye’nin, HAMAS’ın meşru bir ulusal kurtuluş hareketi olduğu yönündeki tutumunu vurgulayan Fidan, ülkesinin, savaşı durdurmak ve Filistin halkının haklarını güvence altına almak için Türkiye-Körfez İşbirliği Konseyi, BRICS grubu ve diğer uluslararası gruplar ile ikili ilişkiler yoluyla siyasi ve diplomatik çabalarını sürdüreceğini söyledi.

(İLKHA)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r-tüm-haberler-bilesen
300x250r-tüm-haberler-bilesen-2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.